Enel Green Power va ajunge la finele primului trimestru la o capacitate instalata in centrale eoliene de aproape 300 MW, devenind astfel al doilea mare dezvoltator in aceasta piata dupa puterea instalata, scrie Mediafax.
Cei 292 MW vor fi instalati in patru parcuri eoliene detinute de divizia de energie regenabila a grupului italian de utilitati Enel in judetul Tulcea si unul in localitatea Moldova Noua (judetul Caras-Severin).

Enel Green Power a inceput sa construiasca primul sau parc eolian in Romania in 2010 in localitatea Agighiol, judetul Tulcea, iar in prezent are instalati 269 MW.

"Cu siguranta vom mai construi ceva aici, nu ne vom opri, dar nu va pot spune mai multe", a declarat miercuri directorul general al Enel Green Power Romania, Carlo Pignoloni.

Cel mai mare dezvoltator de proiecte eoliene din Romania dupa capacitatea instalata este grupul ceh CEZ, cu 300 MW in localitatile Fantanele si Cogealac (ambele in judetul Constanta), jumatate din obiectivul propus.

O alta companie care a investit in parcuri eoliene este Energias de Portugal, care detine o capacitate instalata de 228 MW, in localitatile Cernavoda si Pestera (judetul Constanta). In urmatorii doi ani Energias de Portugal vizeaza instalarea altor 141 MW in centrale eoliene.

Pignoloni nu a precizat valoarea investitiei Enel Green Power in parcurile eoliene din Romania
.
Reprezentantii companiilor din sector afirma ca ca pentru instalarea unui megawatt (MW) in centrale eoliene costurile variaza intre 1,5-1,7 milioane de euro. La aceste cotatii, valoarea investitiilor Enel Green Power in parcurile eoliene din Romania este cuprinsa intre 440 si aproape 500 milioane de euro.

Enel este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005 si are activitati de productie, distributie si furnizare a electricitatii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri