Wienerberger, unul din cei mai mari producatori de sisteme de caramizi din Europa, ia in calcul realizarea unei noi investitii in Romania, austriecii urmand sa contruiasca o noua fabrica in judetul Iasi, investitie ce s-ar ridica la 22 milioane euro.
Primii pasi s-au facut deja in 2011, prin inchirierea a 41 de hectare de teren in judetul Iasi, in urma unei licitatii publice la care au participat trei jucatori.

De la intrarea pe piata locala, in 1998, si pana in prezent compania a investit peste 75 milioane euro pentru a construi o retea de trei fabrici si o echipa de peste 200 de angajati.

Avand in vedere ca exista inca o nevoie ridicata de constructii noi, in ciuda conditiilor de piata nefavorabile, Wienerberger considera Romania o piata deosebitde interesanta si cu potential de crestere pe termen mediu si lung.

Astfel, urmatorul pas de expansiune pe piata va fi investitia greenfield de la Iasi, o regiune care ofera o piata cu un potential bun de crestere si care va contribui la dezvoltarea operatiunilor din Romania. Acum compania incearca sa finalizeze pasii necesari pentru obtinerea tuturor autorizatiilor, inainte de a demara constructia propriu-zisa a fabricii.

Wienerberger va investi circa 22 milioane euro in acest proiect.

„Intentia de a construi aceasta fabrica reflecta angajamentul companiei pentru piata locala. La nivel regional vom putea sa cream noi locuri de munca si in acelasi timp sa continuam implicarea noastra in a oferi produse de calitate la preturi corecte” declara Mihaela Chelu, membru al Consiliului de Administratie Wienerberger Romania.

„Potentialul de crestere a pietei de constructii din Romania ramane in continuare unul atractiv pentru investitori, astfel ca Wienerberger continua sa aloce resurse importante pentru activitatea locala”, adauga Mihaela Chelu.

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania.

Compania detine in acest moment trei fabrici la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unitati de acest tip.

Unitatile de productie detinute de companie in acest moment sunt localizate in Gura Ocnitei – Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos - Cluj.

Foto: wienerberger.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri