Compania Ekol Logistics din Turcia, furnizor de servicii logistice integrate, a largit traseul intermodal al rutei Worms-Trieste prin o noua linie de transport pe calea ferata pe ruta Arad-Worms.
Ekol este singurul operator logistic care ofera servicii in sistem intermodal, pe calea ferata, pe ruta Worms-Arad. Primul tren cu containere a deschis ruta pe 13 octombrie 2011, acesta parcurgand distanta in 36 de ore.

Prin adaugarea noii rute, in sistem intermodal, pe calea ferata, Ekol economiseste 1250 de km de transport pe sosea, luand in considerare distanta pe intreg traseul dintre Turcia-Germania.

In prezent, pe linia Worms-Arad opereaza un singur tren pe saptamana, care se adauga la cele sapte care pleaca din Worms catre Trieste. Astfel, pe intreaga ruta intermodala, Ekol pune in miscare opt trenuri saptamanal.

Traseul de la Arad la Istanbul va fi acoperit pe roti, prin Bulgaria. In 2012 Ekol intentioneaza sa deschida o alternativa de transport a camioanelor pe mare, cu feribotul, pe ruta Constanta-Pendik. Pentru dezvoltarea acestui proiect Ekol va achizitiona 50 de camioane. Cu ajutorul noii flote si prin dezvoltarea rutei Worms-Arad, Ekol isi propune o crestere a serviciilor logistice intermodale pe calea ferata, prin adaugarea a inca doua noi trenuri saptamanal pe aceasta ruta. Astfel, pe tot traseul intermodal, frecventa plecarilor trenurilor cu marfa va creste la 10 trenuri saptamanal.

Pentru completarea proiectului intermodal in 2012, Ekol va investi 18 milioane de euro in achizitionarea de camioane. “Aproximativ 25 de procente din aceasta investitie va avea in vedere dezvoltarea activitatii din Romania, prin directionarea fondurilor catre imbunatatirea flotei si terminalului. Dupa inceperea activitatii in Romania, in noiembrie anul trecut, mentinem ritmul investitiilor atat aici, cat si in alte parti ale Europei”, a declarat Ahmet Musul, presedintele Ekol Logistics.

Ahmet Musul mai precizeaza ca deja sistemul de transport intermodal pe calea ferata a fost extins in Europa pe traseul Ludwigshafen – Anvers, intre Germania si Belgia, unde in prezent se desfasoara operatiuni de testare pe ruta. In ceea ce priveste dezvoltarea activitatii din Romania, Musul mentioneaza ca au fost obtinute rezultate substantiale prin conectarea serviciilor de logistica si transport la industria textila.

Fondata in 1990, EKOL a reusit sa-si mentina cresterea pe piata prin oferirea de solutii personalizate pe nevoile clientilor din diferite sectoare de activitate. Modelul integrat de management de business creat de specialistii informaticieni ai EKOL, ofera un sistem perfect de servicii de distributie in cele 21 de centre din Turcia, dar si de expeditie in intreaga lume.

Centrele de distributie Ekol se intind pe o suprafata de 400,000 metri patrati, fiind utilate cu tehnologii si inovatii de ultima ora atat in Turcia, cat si in Europa. Ekol beneficiaza de o flota de 1900 de autovehicule moderne si de 3500 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri