Concernul german Bosch va deschide o unitate de productie la Jucu si va crea aproximativ 2.000 de locuri de munca, scrie Transilvania L!VE, citand informatiile directorului parcului industrial Tetarom.
Viorel Gavrea, directorul Tetarom, a confirmat ca gigantul Bosch va semna un contract cu conducerea parcului industrial de la Jucu, pentru deschiderea unei fabrici. Unitatea care va produce componente electronice pentru automobile, va crea aproximativ 2.000 de locuri de munca.

In plus, pentru a se evita episodul Nokia, oficialii Tetarom au promis publicarea celor doua contracte inca de la semnarea lor.

Directorul Tetarom a subliniat ca este vorba de acelasi investitor anuntat si de presedintele Consiliului Judetean Alin Tise in luna octombrie.

Bosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, intentiona inca de anul trecut sa construiasca o unitate de productie in Romania si sa dezvolte fabrica Rexroth de la Blaj.

“Vrem sa extindem centrul de productie de la Blaj si sa construim o fabrica de tip greenfield in Romania”, afirma Britgitte Eble, directorul general Robert Bosch, in primavara anului trecut.

In martie 2011, reprezentantii Bosch au purtat discutii cu prim-ministrul Romaniei pentru eventualele oportunitati de investitie in Romania.

„Vom inainta o documentatie la Ministerul de Finante in care vom prezenta detaliat planurile noastre de investitii”, a mai spus Brigitte Eble.

Bosch Rexroth produce componente pentru fabricantii de masini, utilaje mobile, echipamente care produc energii regenerabile. In 2010, la fabrica de la Blaj au lucrat 470 de angajati, cu 35 de procente mai multi decat la finalul lui 2009.

Concernul german are in Romania 5 centre in 4 orase: Timisoara – Centrul de Comunicare Bosch, Blaj – fabrica Rexroth, Sibiu – Compa (extensie la productia de stergatoare auto), Bucuresti – societatea de distributie BSH Electrocasnice. La inceputul anului 2011, in Romania lucrau la Bosch circa 1.200 de angajati.

Bosch activeaza in Romania din anul 1994. Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri.

Totodata, italienii de la De' Longhi, unul dintre liderii globali pe piata aparatelor electrocasnice, a cumparat fabrica Nokia de la Jucu, actele fiind semnate in cursul acestei saptamani, iar tranzactia urmand sa fie supusa aprobarii autoritatilor, au anuntat cele doua companii.

Se estimeaza ca tranzactia se va finaliza in primul trimestru al anului 2012, iar partile au convenit ca termenii acordului sa ramana confidentiali.

De'Longhi intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere accelerata.

Foto: bosch.com




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri