Compania de morarit si panificatie Titan (MPN) estimeaza o cifra de afaceri in scadere cu aproape 5%, la 331,6 milioane lei (76,4 milioane euro), pentru exercitiul financiar din perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012, informeaza Mediafax.
Compania a inregistrat in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2011 o cifra de afaceri de 348 milioane lei (82,3 milioane euro), in crestere cu 48%, si un profit net de 8,2 milioane lei (1,9 milioane euro), de cinci ori mai mare.

Pentru acest an, conducerea Titan estimeaza un profit inainte de dobanzi si impozitare de 28,6 milioane lei (6,6 milioane euro), potrivit unui comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Din profitul din exercitiul financiar 2011, compania va acorda dividende de 6,1 milioane lei, respectiv 0,015 lei/actiune. Titan a distribuit deja un sfert din valoarea dividendelor, pentru ultimele trei luni din 2010. Astfel, actionarii vor mai primi inca 0,012 lei/titlu pentru primele noua luni ale anului trecut.

Conducerea Titan a decis in noiembrie 2010 trecerea la un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, noua perioada fiind intre 1 octombrie anul curent si 30 septembrie din anul calendaristic umator.

Primele rezultate preliminate intocmite conform noul an financiar sunt cele pentru exercitiul financiar 2011.

Titan are un capital social de 40,8 milioane lei, format din 408,4 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata indirect de grupul financiar bancar Raiffeisen.

Firma austriaca LLI Euromills Viena, parte a grupului Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs, are 97,58% din actiunile Titan. La randul sau, Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs este controlat de Raiffeisen-Holding Niederösterreich (50,05%) si Raiffeisen Zentralbank Osterreich (33,06%), potrivit informatiilor de pe site-ul Leipnik-Lundenburger Invest.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Titan a fost realizata pe 19 ianurie, cand pretul a stagnat la 0,25 lei. La aceasta cotatie, Titan are o capitalizare de 102,1 milioane lei (23,5 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri