23 martie 2011. Bucuresti. Gruparea lui Nicu Gheara (foto) si un director al clubului FC Barcelona isi unesc interesele intr-o afacere pe malul Dambovitei. Asociatul lor este un afacerist spaniol condamnat penal in Peninsula Iberica pentru frauda impotriva sanatatii publice, potrivit RISE Project.
In firma Disprofarm SRL, cu sediul intr-un cartier rezidential din Bucuresti, spaniolii Eduardo Coll Poblet si Juan Carlos Font Mas s-au asociat cu romanul Pepy Daniel Nicolae. Compania lor are ca obiectiv principal productia de medicamente. In ecuatie apare si un contabil influent conectat la filiera Gheara, la sefi din PDL si la afaceri de anvergura pe bani publici.

Partenerii

Juan Carlos Font Mas, 58.Este asociatul majoritar al Disprofram SRL (51%). Font Mas locuieste in Barcelona, Spania, unde detine alte opt firme care opereaza in domeniul farmaciei cosmetice, precum si marci inregistrate de lotiuni, creme si medicamente anti-celulita. In iulie 2005, Font Mas a fost condamnat de justitia spaniola pentru frauda contra sanatatii publice comisa in 1999. Pedeapsa: doi ani si sase luni de inchisoare plus patru ani si jumatate de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei.

Pe scurt, spaniolul a fost acuzat ca a substituit un medicament cu un altul mai ieftin, pentru a-si insusi diferenta de bani provenita din subventionarea produsului inlocuit. El a pretins ca vinde medicamentul finantat de stat, in conditiile in care scotea pe piata un inlocuitor. Sentinta impotriva lui Font Mas a fost data de Curtea Penala nr. 3 din Barcelona. In 2007, Font Mas a iesit din inchisoare printr-un decret regal care i-a redus detentia cu sase luni.

Eduardo Coll Poblet, 55. Asociat (24%) in firma Disprofarm SRL. Este directorul renumitului club FC Barcelona, a carui echipa de fotbal domina sportul-rege. Coll Poblet este seful Comisiei de Disciplina a FC Barcelona, adica acel organism care judeca actele de indisciplina ale membrilor clubului. Oficialul “Barça” este si el un afacerist prolific. De profesie jurist, patroneaza societatea de avocatura Coll Advocats, cu sediul in centrul Barcelonei. Tot in Spania, Coll Poblet mai detine o agentie imobiliara, un restaurant si inca trei firme de consultanta juridica – printre care si Institucio del Dret Empresarial (Institutul de Drept Impresarial).

Trebuie spus ca Nicu Gheara apare in multe fotografii postate pe retele sociale in compania unor jucatori ai clubului catalan iar presa sportiva din tara a relatat despre chefurile de la Ibiza la care au fost invitati fotbalistii FC Barcelona.

Pepy Daniel Nicolae, 46. Romanul este al treilea asociat (25%) din Disprofarm SRL. De-a lungul timpului, Pepy s-a dovedit a fi omul de baza al controversatului Nicu Gheara. Confirmarea vine direct de la temutul interlop Nuredin Beinur, finul de cununie al lui Nicu Gheara. Contactat de RISE Project, Beinur a comentat scurt: “Da, Pepy este director la firmele lui Gheara.

”Legatura Gheara-Pepy dateaza inca din anii ’90, cand Pepy a ocupat pozitii cheie in companiile primului. Ulterior, dupa ce Gheara s-a retras in Ibiza, Insulele Baleare, Pepy a preluat, formal, afacerile acestuia. De exemplu, clubul Space (Boga Rent SRL), al carui manager e condamnat in celebrul dosar “Cocaina pentru VIP-uri”, a fost transferat din proprietatea familiei Gheara in cea a lui Pepy – interpus prin firma Space Music & Film SRL. Pe aceasta companie functiona casa de discuri si productie de videoclipuri muzicale – folosita de Gheara pentru a lansa artisti in showbiz-ul romanesc.

Unul dintre ei este cantaretul Marcel Pavel care a declarat pentru RISE Project: “Acolo era patron nasul copilului meu, domnul Nicu Gheara. Nu stiu daca era si-n acte, dar Space Music era sub conducerea lui.Ii voi multumi tot timpul domnului Gheara ca m-a ajutat sa ma lansez”.De fapt, “in acte”, Space Music & Film e controlata de Pepy si gestioneaza, acum, lantul de restaurante “Maron”. Gruparea mai detine doua retele de restaurante: “Dinasty” si “Pomodoro”.

Ambele sunt operate de firma Space Conect PC 2008 SRL, controlata tot prin suveica Space Music-Pepy. “Dinasty” vinde mancare chinezeasca in sistem fast-food prin mall-urile bucurestene, iar “Pomodoro” este o franciza preluata de la Ciro Orsini – un milionar controversat de peste Ocean a carui relatie cu Nicu Gheara este de notorietate. Si discoteca Space din statiunea Olimp a urmat un traseu similar: Gheara derula afacerea prin firma Disco Space Models pe care, ulterior, a lasat-o in mainile lui Pepy – pana atunci, asociatul sau minoritar care l-a reprezentat la achizitia mai multor active din Neptun.

La fel s-a intamplat si in cazul societatii (Space Arta si Sport) care a produs emisiuni de sport pentru televizunea publica: plasata de Gheara catre Pepy care, la randul lui, a pus-o in bratele unor cetateni moldoveni cu tot cu datorii. Cei doi au fost si direct parteneri: initial, in Space Comert, Gheara era unic asociat, iar Pepy administrator. Apoi, pe hartie, a ramas un apropiat de-al lor pana cand SRL-ul a fost radiat. Situatia s-a mentinut insa la complexul comercial din cartierul Colentina care functioneaza pe firma Euro Utimex. Aici, Pepy e administrator, iar Gheara asociat. Schema se repeta si la angro-ul pentru comerciantii chinezi din Voluntari: in City Town Grup, sotia lui Gheara, Margareta, si-a cesionat participatiile catre asociatii sai, Pepy si Ye Feng. Chinezul este partenerul traditional al familiei Gheara, figurand cot la cot cu Pepy in alte doua firme ale gruparii (City Town Imobiliare, City Tang Grup).

Punctul 0 al afacerii

Bucuresti, strada Av. Mircea Zorileanu, nr. 26. Aici, pe straduta eleganta din zona Kiseleff, intr-un bloc cu cinci etaje infipt printre case interbelice, este inregistrat sediul companiei Disprofarm. Insa, la nivelul 3 al cubului de beton, nimic nu indica spatiul declarat al SRL-ului.Mai sus, o casa de avocatura isi extinde birourile. La singurul numar de telefon afisat pe-un geam raspunde avocatul tulcean Sali Ernis: “Nu stiu nimic despre Disprofarm, eu am contract de inchiriere cu firma Lumiere de prin 2010.” Proprietarul cladirii de birouri, Lumiere Development SRL, apartine unui prolific contabil bucurestean. Se numeste Rodica Mindroiu, a fost inspector in Ministerul de Finante pana-n 2003 si apoi consiliera la Camera Deputatilor.

Acum, din pozitia de consultant fiscal, ea depoziteaza secrete financiare pentru tot felul de clienti: traficanti de droguri condamnati, fotbalisti celebri, personaje mondene si carciumari de fite.

Dar, in afara de contabilitate, Rodica Mindroiu are si alte afaceri care o fixeaza la confluenta a doua grupari de interese. In prima sunt aghiotantii lui Nicu Gheara. In cea de-a doua sunt lideri ai partidului de guvernamant.

Stapana cifrelor

Rodica Mindroiu si Pepy Daniel Nicolae sunt asociati direct intr-o alta afacere imobiliara. Cei doi impart frateste firma Maestro Credit Line SRL care gestioneaza un imobil in Mangalia, chiar daca sediul social al companiei este in Bucuresti, pe Bd. Unirii, intr-un apartament al contabilei. Dar criza e dura, piata nu merge, sustine Mindroiu in termeni vagi: “Da, suntem asociati acolo, am avut un proiect, n-a iesit. S-a cumparat un imobil pe aceasta firma printr-un leasing imobiliar, vroiam sa facem ceva… Intre timp imobilul s-a restituit societatii de leasing si atat. Asta-i tot.”,inchide subiectul Mindroiu. Ea administreaza firma in care e partenera cu Pepy.

Citeste continuarea investigatiei pe site-ul RISE Project.

Sursa foto: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri