Filiala locala a grupului farmaceutic islandez Actavis l-a numit pe Alexandru Banu in functia de director financiar.
Alexandru Banu ii succede in acest post lui Adrian Mitirita, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

Anterior, Banu a ocupat functia de director financiar pentru Romania, Zona Adriatica, Balcani si Tarile Baltice la compania farmaceutica GlaxoSmithKline (GSK).

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Alexandru Banu are o experienta de peste 10 ani in industria farmaceutica, in cadrul unor companii ca GSK si Abbott Laboratories. El s-a alaturat Actavis la inceputul anului curent.

La mijlocul lunii noiembrie, anul trecut, Actavis a numit o noua conducere pentru filiala din Romania. Dan Ivan a fost numit director general, la o luna si jumatate de la plecarea din cadrul Sanofi, lider pe piata de medicamente din Romania. Pana atunci, la conducerea Actavis s-a aflat Alina Culcea, care a preluat apoi functia de director general adjunct.

Actavis (Islanda) este prezenta pe piata romaneasca prin Actavis Sales/Marketing, responsabila cu comercializarea si promovarea medicamentelor, si prin Sindan Pharma/Actavis Operations, unitatea de productie de medicamente oncologice din Bucuresti. Cele doua entitati au impreuna 380 de angajati.

In prezent, portofoliul de medicamente oncologice (pentru tratamentul cancerului) al Actavis in Romania cuprinde 26 de produse.

Compania farmaceutica si-a propus sa lanseze in 2012 un numar de 20 de produse, in arii terapeutice precum oncologie, sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfectionase si are in plan dezvoltarea segmentului de OTC-uri (medicamente eliberate fara reteta medicala).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri