Producatorul austriac de utilaje agricole Biso a investit in plina criza milioane de euro in dezvoltarea pe piata locala. Pe ce mizeaza compania?
In ultimii 3 ani, Biso Romania a investit 7,5 mil. euro in Drajna (judetul Calarasi-n.r) - unde a construit biroul, un show-room, o zona de service si piese de schimb, precum si o hala de productie, care va deservi in viitor circa 200 de angajati, a spus Andreas Feichtlbauer, directorul general al Biso Romania, pentru wall-street.ro.

Planurile de investitii ale companiei nu se opresc insa aici. Pentru 2012, firma de utilaje agricole are un buget de aproape 2 milioane de euro pentru extinderea retelei.

“In acest an vom investi in reteaua de filiale 1,7 mil. euro, care va creste cu 3 puncte de lucru, ceea ce inseamna ca vom fi prezenti in Romania, pana la finalul anului, cu 8 filiale. Mai mult decat atat, atentia noastra se indreapta catre Divizia de Energie Verde, prin care vom dezvolta doua noi sisteme de incalzire pe baza de paie”, spune Feichtlbauer.

Intrarea pe piata locala nu a fost insa usoara pentru producatorul austriac. Feichtlbauers povesteste ca cea mai mare provocare este “tara insasi, una din cele mai mari tari din Europa din punctul de vedere al suprafetei. Pentru a avea acoperire in toata tara, din punct de vedere logistic, este o provocare incredibila. Mai mult decat atat, problemele legate de infrastructura (strazi, energie), de forta de munca bine pregatita incetinesc dezvoltarea pietei”, a explicat managerul.

In ciuda dificultatilor, potentialul este urias.

“Romania are sansa de a redeveni una dintre cele mai importante tari agricole din Europa. Pamantul este bun, lucru rar intalnit in alte tari. Este o investitie in viitor, o sansa care poate fi ratata daca este ignorata”, a adaugat managerul companiei.

Despre evolutia afacerilor Feichtlbauer spune doar ca este “pozitiva, datorita mai multor factori, printre care ii amintesc pe cei mai importanti: dezvoltarea activitatilor de service si existenta celui mai mare centru de competente in agricultura din Romania, construit de Biso la Drajna”.

“Agricultura romaneasca este un factor cheie al economiei, care poate ajuta tara sa iasa din criza. Internationalizarea continua a Biso Schrattenecker, compania – mama a Biso Romania, in alte tari precum Rusia, Ucraina si Kazakhstan – este sustinuta de Centrul de Competente din Drajna ceea ce reprezinta un alt indiciu asupra faptului ca suntem in directia cea buna”, spune cu mandrie seful pe Romania al Biso.

Feichtlbauer se astepta la aceeasi dezvoltare continua si in 2012. “Fermierii au nevoie de echipamente mai bune, service oferit la timp, sprijin in ceea ce priveste aspectele financiare”, conchide seful companiei.

Sursa foto: compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri