Sika Romania, parte a grupului elvetian producator de materiale chimice pentru constructii, are in plan investitii de circa 1 milion de euro in urmatorii trei ani si mizeaza pe cresteri de 5% a cifrei de afaceri de la an la an.
„Investitiile previzionate pentru urmatoarea perioada se vor indrepta catre modernizarea laboratoarelor de cercetare si dezvoltare, construirea unui centru de competente in materiale de constructii ce va cuprinde un laborator de betoane si mortare si unul pentru testarea adezivilor, dar si catre construirea unei statii de epurare”, a declarat Ileana Nicolae (foto), director general Sika Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, in cei 10 ani de la intrarea pe piata din Romania, Sika a realizat investitii de circa 2,5 milioane euro, absorbite de unitatea de productie din Brasov, inaugurata in 2008, de sediul central din Brasov si depozitul aferent, de laboratoarele de cercetare si dezvoltare pentru betoane, cat si de centrul de competente pentru fatade, finalizat in 2011, care va deservi subsidiarele Sika din Europa Centrala si de Est.

In ceea ce priveste business-ul Sika Romania, Ileana Nicolae estimeaza un avans anual de circa 5% al cifrei de afaceri pentru urmatorii 3 ani, influentat de cresterea diviziei de retail, de majorarea numarului de distribuitori si a expertizei vanzatorilor si consultantilor tehnici, dar si de realizarea proiectelor de infrastructura anuntate. Intensificarea prezentei Sika pe piata din Republica Moldova, dar si cresterea notorietatii brandului vor avea, de asemenea, un impact pozitiv.

„In ciuda scaderii pietei locale de profil cu 5 procente in 2011, am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 17%, la 18 milioane de euro, de la 15,4 milioane de euro in 2010. Strategia de vanzari si politica de selectionare a clientilor, concentrarea pe proiectele relevante, cat si asigurarea consultantei in santier si suportul tehnic pe intreaga durata a proiectelor, respectiv creare de retete personalizate pentru producatorii de betoane, adaptate la cimenturile specifice, au avut un impact pozitiv”, a mai subliniat Ileana Nicolae.

Conform estimarilor sale, piata autohotona de materiale chimice pentru constructii a scazut in 2011 cu 5 procente, ajungand la o valoare de 900 de milioane de euro, dupa ce in 2010 s-a contractat cu 15%, pana la 950 de milioane de euro comparativ cu anul precedent cand atingea o valoare de 1,1 miliarde de euro.

„Pentru 2012, dupa 3 ani de scaderi consecutive, estimam un avans usor al pietei de materiale chimice pentru constructii, cu 5%, in conditiile anunturilor privind demararea unor mari proiecte de infrastructura”, a mai subliniat Ileana Nicolae.

In ceea ce priveste afacerile Sika in 2011, reprezentantii companiei estimeaza ca o pondere importanta din business a fost realizata de vanzarile de aditivi pentru betoane, produse realizate in cadrul fabricii din Brasov. Ponderi semnificative in afacerile Sika au avut si sistemele de membrane pentru acoperisuri cat si solutiile pentru pardoselile industriale si cele pentru impermeabilizari, acestea fiind importate de la subsidiarele Sika din Elvetia, Germania, Cehia sau Austria.

„Sistemele Sika destinate reparatiilor, consolidarilor si protectiilor vor castiga, in continuare, o pondere sporita in business-ul companiei, in conditiile in care segmentul de renovari continua sa fie dominant in piata de constructii”, este de parere Ileana Nicolae.

Aceasta a mai afirmat, de asemenea, ca beneficiarii incep sa inteleaga ca investitii initiale mici in materialele folosite genereaza cheltuieli ulterioare ridicate pentru reparatii si intretinere si se indreapta tot mai mult catre solutii inovative care asigura durabilitate si reduc costurile de mentenanta. Spre exemplu, aditivii care reduc cantitatea de apa folosita la fabricarea betonului determina o durata mai mare de viata a acestuia si o crestere substantiala a rezistentei atat in etapele preliminare, cat si in cele ulterioare.

In cei 10 ani de prezenta pe piata locala Sika Romania a participat la dezvoltarea unora dintre cele mai mari proiecte pe plan autohton, precum: Aeroportului Henri Coanda-Otopeni, Autostrada Transilvania, Autostrada Soarelui – A2, statia de epurare Glina, Stadionul National, Cluj Arena, Parcul Eolian Fantanele si Biblioteca Nationala.

Pe plan local, compania numara 51 angajati, urmand ca in acest an, pe fondul dezvoltarii afacerii, sa creeze noi locuri de munca.

Sika AG, cu sediul in Baar, este o companie elvetiana activa la nivel global, care deserveste piata materialelor chimice speciale pentru constructii si industrie. Grupul este lider in tehnologiile de procesare utilizate in domeniul sigilarilor, lipirilor, hidroizolatiilor, ancorarilor, aditivilor pentru betoane si pentru mortare, protectiilor anticorozive, pardoselilor, acoperisurilor si fatadelor.

In prezent, Sika numara subsidiare in 74 de tari si aproximativ 13.500 de angajati la nivel global care asigura o legatura stabila intre clienti si companie si garanteaza reusita strategiei de afaceri. Gratie acestei structuri complexe, Sika genereaza vanzari anuale de 4,4 miliarde CHF.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. Compania este structurata in doua divizii - Divizia de Constructii si Divizia Industrie – si furnizeaza pe piata locala materiale chimice de constructii (produse pentru sigilari, lipiri, ranforsari, reparatii, hidroizolatii si protectii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri