CFR SA a incheiat, marti, sase contracte pentru modernizarea a doua sectoare de cale ferata si patru gari, cu o valoare totala de 479 milioane euro, iar CNADNR a semnat un contract de 22,7 milioane euro pentru constructia unui lot al centurii Brasov si un altul pentru supervizarea lucrarilor, relateaza Mediafax.
Primul contract semnat a fost cu consortiul Astaldi - Swietelsky - Alstom - Euro Construct - Dafora pentru modernizarea liniei frontiera Curtici - Arad km 614, in valoare de 248 milioane euro, fara TVA. Termenul de executie este de un an si trei luni, la care se adauga o perioada de garantie de doi ani.

Al doilea contract vizeaza modernizarea tronsonului Sighisoara - Atel (Sibiu) in lungime de 23,3 kilometri si a fost semnat cu asocierea FCC Construction - Alpine - AZVI, pentru 208 milioane euro, fara TVA. Termenul de executie al lucrarilor este de trei ani, la care se adauga o garantie de doi ani de la terminarea acestora.

Sursa de finantare pentru cele doua contracte este asigurata de Comisia Europeana (85%) si de la bugetul de stat (15%).

Totodata, CFR SA a semnat cu Sociedad Anonima - De Obras Y Servicios - Copasa - Labracom Construct Oradea un contract de 6,3 milioane euro lucrari de moderinizare a garii din Zalau, care se vor derula pe o perioada de un an si cinci luni.

Pentru modernizarea statiei Bistrita a fost incheiat un contract cu Copisa Constructora Pirenaica - Puentes Y Calzadas Infraestructuras - SC 2 Invest, care va incasa 8,5 milioane euro, fara TVA. Perioada de executie este de un an si cinci luni.

Pentru modernizarea garii Botosani, CFR a incheiat un contract, de 3,2 milioane euro, fara TVA, cu consortiul Compania Constructii Feroviare - Conplast - West Star - Constructii Erbasu. Lucrarile trebuie finalizate in doi ani.

Gara din Ramnicu Valcea va fi modernizata de firma Concefa Sibiu, pentru 4,9 milioane euro, fara TVA. Firma trebuie sa finalizeze lucrarile in doi ani.

Pentru cele patru contracte de modernizare a garilor finantarea este asigurata de Comisia Europeana (69,25%) si de la bugetul de stat (30,75%).

Totodata, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat cu firma romaneasca Vectra Service constructia lotului doi al centurii Brasov, pentru 22,7 milioane euro, urmand ca supervizarea lucrarilor sa fie asigurata de firma Elgis Romania, pentru 760.000 de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri