Retailerul Profi, detinut de fondul de investitii Enterprise Investors, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 214,5 milioane de euro, cu 29% mai mult decat in 2010, a declarat luni, intr-o conferinta, Pawel Musial, directorul companiei, informeaza Mediafax.
Lantul are in prezent 108 magazine, fata de 82 la sfarsitul anului 2010.

Musial a spus ca din discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii fondului de investitii acestia nu doresc sa vanda Profi in urmatorii ani, urmand ca dupa aceasta perioada sa listeze compania la bursa de la Bucuresti, Viena sau, cel mai probabil, Varsovia.

Toatele magazinele Profi au fost inchise luni, pentru ca marti sa fie redeschise in urma unui proces de redecorare. Musial a spus ca, daca investitia in construirea unui magazin este de cateva sute de mii de euro, redecorarea acestuia costa intre 100.000 si 200.000 euro.

Profi va deschide in acest an 30 de magazine noi si va inchide maxim patru, considerate nerentabile.

Zilnic, lantul are intre 120.000 si 160.000 de clienti, in crestere "semnificativa" fata de anul trecut, diminuandu-se in schimb cheltuiala medie pe client, conform companiei.

"Problema cea mai mare pe care o avem in Romania o reprezinta sefii de magazin, pe care ii gasim foarte greu", a mai spus Musial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri