Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare in cazul insolventei Mic.ro, urmand sa decida si daca admite cererea companiei ca lichidatorul sa fie RVA Insolvency sau solicitarea creditorilor ca lichidatorul sa fie numit de ei.
Instanta Tribunalului Bucuresti a luat, joi, in discutie cererea companiei Mic.ro Retail de intrare in insolventa, creditorii formuland cerere de interventie in proces, informeaza Mediafax.

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail a cerut ca lichidatorul judiciar sa fie numit RVA Insolvency, iar creditorii au cerut ca lichitatorul sa fie numit de ei, au declarat surse judiciare.

Procedural, instanta ar fi trebuit sa ramana in pronuntare pe admisibilitatea in principiu a cererilor formulate de parti si sa acorde un nou termen de judecata. Judecatorul a intrebat partile daca doresc o solutionare rapida a cauzei, lucru in interesul tuturor, si daca accepta sa ramana in pronuntare pe intreg fondul cauzei si sa fie unite etapa admiterii in principiu a cererilor cu fondul cauzei.

Toate partile din dosar au fost de acord, astfel ca instanta a dat cuvantul pe fondul cauzei reprezentantului companiei Mic.ro Retail, care a explicat ca lantul de magazine duce lipsa de lichiditati, in acest moment neputandu-si plati datoriile fata de creditori, au precizat sursele judiciare.

Potrivit acelorasi surse, acesta a spus ca datoriile Mic.ro Retail se ridica la 698 de milioane de lei catre creditori si a cerut admiterea cererii de intrare in insolventa.

Instanta a ramas in pronuntare pe toate cererile formulate.

Compania Mic.ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu si care detine magazinele Mic.ro, si-a cerut insolventa, intr-un dosar depus marti la Tribunalul Bucuresti.

Printre firmele care au cerut in acest an insolventa Mic.ro se numara compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - apartinand lui Dragos Anastasiu, Vel Pitar si grupul Tiriac Auto.

Datoriile neplatite de mai multe luni, pe care lantul Mic.ro le-a acumulat catre o serie de furnizori, i-au facut pe multi dintre acestia sa stopeze in ultimele luni livrarile de marfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumatate goale. In plus, unii furnizori au inceput sa se organizeze in asociatii, pentru a avea mai multe sanse sa recupereze banii.

Surse din piata de retail sustin si ca Mic.ro are chirii neplatite de mai multe luni in cazul multor magazine.

Patriciu detinea in luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro si miniMax.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri