Concefa Sibiu (COFI) cere deschiderea procedurii generale de insolventa, cu intentia de reorganizare a activitatii, a anuntat compania de constructii.
Consiliul de Administratie (CA) al companiei a decis introducerea cererii pentru deschiderea insolvetei si solicitarea catre instanta privind desemnarea societatii profesionale Casa de Insolventa Transilvania drept administrator judiciar, potrivit unui raport remis Bursei, potrivit Mediafax.

Veniturile companiei de constructii au scazut cu 28% anul trecut, de la 128,7 milioane lei la 92,5 milioane lei, iar constructorul a inregistrat pierderi de 35,7 milioane lei, dupa un profit de 3,5 milioane lei in 2010, potrivit rezultatelor financiare preliminate. Cheltuielile au avansat cu 3,8% anul trecut, la 128,3 milioane lei, de la 123,5 milioane lei in anul anterior.

Concefa a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 85 milioane lei, mai redusa cu 24% fata de anul precedent, cand rulajul s-a plasat la 111,7 milioane lei.

Datoriile companiei au urcat de la 142,4 milioane lei in 2010 la 160,1 milioane lei. Totodata, creantele s-au majorat anul trecut de la 42,6 milioane lei la 62,3 milioane lei.

Sotii Vasile si Maria Cercel controleaza 31,1% din actiunile Concefa, iar o alta persoana fizica, Adina Maria Blajiu, detine 31,5% din capital, potrivit celor mai recente date disponibile.

Actiunile Concefa, listate la Bursa de Valori Bucuresti, au inchis sedinta de joi la un pret de 0,018 lei, in crestere cu 1,12%. La aceasta cotatie, valoarea de piata a companiei este de 11,3 milioane lei (2,6 milioane euro).


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri