Vanzarile companiilor detinute de grupul ArcelorMittal in Romania au crescut anul trecut cu 11%, la 931 milioane de dolari, dupa un avans puternic in 2010, de 32%, de la 632 milioane de dolari in 2009, reiese dintr-un raport al celui mai mare producator de otel la nivel mondial.
Astfel, vanzarile companiilor detinute de grup in Romania au urcat de la 632 milioane de dolari in 2009 la 837 milioane de dolari in 2010, respectiv 931 milioane de dolari anul trecut, scrie Mediafax.

Cifrele reprezinta vanzarile pe piata interna si la export ale companiilor grupului ArcelorMittal inregistrate in Romania.

ArcelorMittal a avut in 2011 vanzari de 93,9 miliarde de dolari la nivel mondial, in crestere cu 20% de la nivelul de 78 miliarde de dolari raportat in 2010.

Grupul ArcelorMittal detine in Romania doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si divizia romaneasca a ArcelorMittal Construction. Totodata, ArcelorMittal Romania este unul dintre actionarii companiei mixte care vrea sa construiasca reactoarele 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.

ArcelorMittal a majorat in ianuarie capitalul companiilor ArcelorMittal Tubular Products Iasi si Roman cu 78 milioane lei, la 241 milioane lei, respectiv cu 292,1 milioane lei, la 725 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri