Metro Cash & Carry, cel mai mare retailer din Romania, a lansat de curand franciza La Doi Pasi, brand care reuneste 200 de magazine de proximitate, detinute de mici comercianti independenti.
In prezent, 81 dintre magazinele La Doi Pasi sunt deja functionale dupa standardele Metro.

[Lista magazinelor functionale sub brandul La Doi Pasi]

Practic, retailerul ofera revanzatorilor (comerciantilor) instruire si consultanta privind alcatuirea sortimentatiei, monitorizarea preturilor, dar si asistenta pentru activitatea de marketing.

In plus, la fiecare doua saptamani, Metro publica brosuri publicitare si promoveaza selectiv produsele proaspete, precum si cele marca proprie. Fiecare magazin are circa 1.500 de produse.

“Spre deosebire de modelele obisnuite de franciza, programul La Doi Pasi permite proprietarilor de magazine sa-si pastreze independenta financiara si operationala, pe durata colaborarii”, se arata intr-un comunicat al Metro.

Retailerul isi pastreaza specificul cash & carry (vanzarea cu ridicata, pe baza de legitimatie de client).

“Comertul traditional are o istorie in Romania, iar noi dorim sa il sprijim in continuare. (…) Dorim sa le oferim comerciantilor independenti experienta noastra de lideri de piata, consiliere pe parcursul fiecarei etape a dezvoltarii afacerii”, a spus Marc Carena, director de management al clientilor in cadrul Metro Cash & Carry Romania.

Lansarea conceptului francizei La Doi Pasi vine dupa ce retailerul a inceput in 2008 un program de consultanta dedicat clientilor revanzatori. In urma acestuia, 2.000 de comercianti si-au remodelat magazinele.

Un program de franciza similar este sustinut de Metro si in Bulgaria si Polonia.

Metro Cash & Carry, parte a grupului german Metro AG, a venit in Romania in 1996, iar acum detine o retea formata din 32 de magazine (26 unitati Metro si alte 6 Metro Punct).

In total, Metro Cash & Carry este prezenta in 30 de tari si are peste 700 de magazine cash & carry si 100.000 de salariati.

Sursa foto: conturile Facebook ale magazinelor La Doi Pasi din Brezoi (Valcea), Baleni (Galati) si Bucuresti (Amzei).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri