Vicepresedintele Grupului Rompetrol NV (TRG), Philip Stephenson, s-a prezentat vineri la Tribunalul Bucuresti pentru audierile referitoare la propunerea de arest preventiv inaintata de Parchetul General al Romaniei, desi nu are obligatia legala de a fi prezent, se arata intr-un comunicat Rompetrol primit vineri la redactie.
Phil Stephenson a declarat: Am venit astazi aici pentru ca vreau sa cred ca instantele din Romania vor urma spiritul si litera legii si daca este asa, prevederea legala de care beneficiez, aceea de prezumtie de nevinovatie, va fi respectata si imi voi dovedi astfel nevinovatia pentru toate capetele de acuzare. Pana in prezent, am cooperat pe deplin in timpul invetigatiei si voi continua sa o fac in ciuda abuzurilor incalificabile comise de procurori, carora am incercat prin toate mijloacele sa le punem capat, insa fara succes pana acum. Dar, pentru a trece mai departe, singura mea cerinta este ca procurorii sa aplice intocmai regulile si procedurile, si sa respecte protectia ce mi se cuvine in timpul procesului, protectie ce deriva din Constitutia Romaniei precum si din legile romanesti si internationale aplicabile in aceasta situatie. Sub nici o forma, procurorii nu s-au conformat acestor obligatii, procedand fara a urma procedurile legale de citare care prevad in acelasi timp si necesitatea acordarii unui timp suficient inainte de a programa audierea respectiva.

Prin faptul ca s-a prezentat personal fara a i se cere sau a fi citat conform prevederilor legale la adresa sa permanenta, Phil Stephenson dovedeste inca odata ca cererea procurorilor de arest preventiv este nefondata, el nereprezentand o amenintare a ordinei publice si neincercind in nici un caz sa se sustraga investigatiilor. Acest demers al Parchetului General este inca un exemplu de atitudine abuziva si total gresita a procurorilor, care in ultimii doi ani au supus compania Rompetrol si pe unii dintre managerii acesteia la o permanenta si bine orchestrata hartuiala fiscala si judiciara, motivata politic. Parchetul General continua sa adopte masuri abuzive, ignorand prevederile legilor nationale si internationale, fara a raspunde pentru faptele lor decat in fata stapinilor lor politici.

In ciuda numeroaselor abuzuri comise de Parchetul General in timpul acestei investigatii, TRG si managementul sau vor continua sa coopereze si sunt hotarati sa-si apere nevinovatia cu tarie, atat in instantele romanesti cat si in cele internationale, pentru a demonta motivatiile politice evidente care se afla in spatele acestei investigatii. Avem incredere ca instantele din Romania vor respecta legea si vor ajunge la o decizie corecta atat astazi cat si in viitor, dovedind ca TRG si managementul acestuia nu au comis nici o ilegalitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri