Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a incheiat anul trecut cu pierderi de 4,3 milioane euro, in scadere cu 85% comparativ cu 2010, potrivit datelor operatorului postal.
Bugetul de venituri si cheltuieli al CNPR aferent anului 2011 prevedea ca operatorul postal va incheia cu un profit brut de 2,34 milioane de lei, la venituri totale de 1,51 miliarde de lei, potrivit HG 281/2011.

"Din august 2011, Posta Romana a inregistrat, lunar, profit, reusind sa incheie semestrul al doilea 2011 cu un profit brut de 3,7 milioane de euro. Desi Posta a incheiat 2011 cu o pierdere de circa 4,3 milioane euro, iar rezultatul de final de an este negativ, acesta trebuie pus in balanta cu cifrele din 2010. Astfel, s-a reusit diminuarea pierderilor, de la 28 milioane euro in 2010, la 4,3 milioane euro in 2011. Rezultatele sunt brute", se arata intr-un raspuns al CNPR, noteaza Mediafax.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, Posta Romana a incheiat anul 2010 cu pierderi de 120,99 milioane de lei (28,74 milioane de euro, la un curs mediu de 4,2099 lei/euro anuntat de Banca Nationala pentru 2010).

In decembrie 2011, operatorul postal a consemnat un profit brut de 1,2 milioane euro, iar in prima luna a acestui an indicatorul a urcat la 1,4 milioane de euro.

"Performantele se datoreaza masurilor sistematice implementate de managementul companiei in directia reducerii costurilor, cresterii veniturilor si diversificarii portofoliului de produse si prestatii, precum si desfasurarii consecvente a procesului de reorganizare a retelei teritoriale", se precizeaza intr-un comunicat al CNPR.

Pentru 2012, Posta Romana va continua alocarea de resurse si dezvoltarea de noi proiecte pe segmentele cu ritm accelerat de crestere, respectiv servicii financiare, e-commerce, curierat rapid si publicitate prin posta, in paralel cu imbunatatirea serviciilor prestate publicului larg si asigurarea furnizarii serviciului postal universal pentru toti cetatenii.

CNPR este controlata de Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Operatorul detine in prezent o retea de peste 5.500 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale.

La inceputul lunii octombrie 2011, Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea Postei Romane prin majorare de capital social, cu un investitor strategic.

Potrivit documentului, statul va pastra pachetul majoritar de actiuni la Posta Romana, dar si-ar putea reduce participatia pana la 51% din titluri. In acelasi timp, Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posta Romana la 15% daca nu va participa la majorarea capitalului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri