Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati nu isi poate onora comenzile la export ca urmare a blocarii principalei rute de transport – fluviul Dunarea -, din cauza blocurilor de gheata, si functioneaza la limita sustenabilitatii.
Reprezentantii combinatului sustin ca blocarea cailor navigabile pe Dunare timp de o luna a pus compania in imposibilitatea de a-si onora comenzile, iar alimentarea cu materii prime s-a facut exclusiv pe calea ferata, ceea ce a determinat cresterea costurilor de productie, noteaza Mediafax.

De asemenea, reprezentantii ArcelorMittal Galati sustin ca acesta este si unul dintre motivele pentru care exporturile din Romania au scazut considerabil in ultima perioada.

"ArcelorMittal Galati isi exprima profunda ingrijorare referitoare la greutatea cu care se deblocheaza Dunarea si accesul la canalele sale navigabile. Companiei noastre ii este imposibil sa livreze produsele pe rutele traditionale, ceea ce duce la pierderea sustenabilitatii operatiunilor, dar si a clientilor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii ArcelorMittal Galati au adaugat ca navigatia pe Dunare este in continuare blocata, desi se inregistreaza cresteri ale cotelor Dunarii, dar si o imbunatatire a vremii si cer autoritatilor o interventie urgenta.

"In ciuda temperaturilor mai bune si a cresterii nivelului apelor, principala noastra ruta de export este blocata, iar variantele alternative nu pot suporta cantitati similare. Acest lucru are un impact negativ atat asupra companiei, cat si asupra exporturilor tarii. Asteptam din partea autoritatilor o solutie urgenta si profesionista pentru rezolvarea aceastei situatii fara precedent", conform sursei citate.

Saptamana trecuta, reprezentantii companiei spuneau ca ArcelorMittal Galati si-a redus productia din cauza blocarii cu gheata a senalului navigabil de pe Dunare si intampina dificultati in activitatile de livrare a produselor si de alimentare cu materie prima, aceasta situatie ducand la oprirea temporara a Furnalului 5 pentru lucrari de mentenanta ale caror termene au fost devansate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri