Veniturile grupului belgian Delhaize, proprietarul supermarketurilor Mega Image, in Europa de Sud-Est si Asia au crescut cu 32% anul trecut, la 2,5 miliarde de euro, fiind influentate pozitiv, printre altele, de preluarea retelei de magazine Delta Maxi si de rezultatele excelente din Romania.
La aceasta crestere au mai contribuit majorarea veniturilor in Grecia, in pofida mediului de afaceri dificil, si deschiderea de noi magazine in intreaga regiune, a anuntat joi grupul belgian, informeaza Mediafax.

Profitul operational in regiune a urcat cu 18,7%, de la 69 milioane de euro la 82 milioane de euro.

Rezultatele pentru Europa de Sud Est si Asia au fost influentate puternic de achizitia retelei de magazine Delta Maxi, prezenta in Serbia, Bulgaria, Bosnia Hertegovina, Albania si Muntenegru.

In trimestrul al patrulea, veniturile din regiune au avansat cu 62,9%, la 834 milioane de euro, la curs de schimb valutar constant, sustinute de achizitia Delta Maxi, extinderea retelei de magazine si cresterea foarte buna a veniturilor in Romania.

Avansul veniturilor din Grecia a fost sub cel din anii anteriori, dar peste restul pietei.

Profitul operational a crescut in ultimul trimestru cu 2,2%, in conditii de curs valutar constant, la 40 de milioane de euro.
La sfarsitul anului trecut, reteaua de magazine a grupului Delhaize in Europa de Sud-Est si Asia includea 937 de magazine, cu 569 mai multe decat la sfarsitul lui 2010.

Intre noile magazine se afla 492 de unitati Maxi, intre care 7 infiintate dupa 1 august, 28 de noi magazine in Grecia, 33 in Romania si 16 in Indonezia.

In Romania, reteaua Mega Image a ajuns in prezent la 110 unitati, dintre care 5 au fost deschise in luna ianuarie.

La nivel de grup, veniturile au urcat anul trecut cu 1,3%, la 21,119 miliarde de euro. Profitul net din operatiuni continue a scazut cu 15,1%, la 475 milioane euro, in timp ce profitul operational s-a redus cu 18,1%, la 812 milioane de euro, la curs de schimb valutar constant.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri