Producatorul de lactate Olympus a obtinut un imprumut de 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea operatiunilor din Romania.
Imprumutul a fost acordat de Black Sea Trade and Development Bank pentru o perioada de sapte ani. Acesta este cel mai mare imprumut acordat de finantator unei companii din Romania, in cei 13 ani de existenta.

In noiembrie 2011, Olympus a inaugurat cea mai avansata tehnologic fabrica de lactate din Romania, in urma unei investitii initiale de 55 de milioane de euro din fonduri proprii.

Imprumutul, acordat pe o perioada de sapte ani, va permite Olympus Romania sa creasca substantial eficienta si competitivitatea companiei, prin cresterea capacitatii de export pe pietele internationale.

Olympus Romania a afisat in 2010 afaceri de 20 mil. euro si un profit de aproximativ 48.000 euro. In 2011 afacerile companiei au urcat pana la aproape 23 milioane euro.

Cu cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, Olympus este prezent pe plan local din 1999, printr-o fabrica de procesare a laptelui in Baraolt Covasna. In urma investitiei de la Halchiu (Brasov), unitatea din Baraolt a fost inchisa, iar angajatii au fost transferati in noua fabrica.

Potrivit oficialilor Olympus, Romania reprezinta 25% din capacitatea totala de productie a companiei.

Grupul de companii, detinut de o familie aflata la a treia generatie in producerea lactatelor, are sediul in Trikala, Grecia, si isi desfasoara activitatea in 34 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri