Rompetrol Group a obtinut la finele lunii februarie un imprumut de 200 milioane de dolari pe cinci ani de la un sindicat de banci condus de UniCredit, cu garantie de la compania-mama KazMunaiGaz (KMG), informeaza Mediafax.
Imprumutul a fost aranjat de KMG si Rompetrol, UniCredit fiind unicul coordonator al operatiunii, se arata intr-un comunicat al Rompetrol si UniCredit.

UniCredit Bank Austria, Citibank, JPMorgan si Royal Bank of Scotland au participat de asemenea la tranzactie ca book-runneri.

"Imprumutul reprezinta primul credit sindicalizat luat de Rompetrol in cativa ani, dupa ce KMG a contractat cu succes un credit de 1 miliard de dolari in vara anului 2011. Tranzactia marcheaza de asemenea primul imprumut sindicalizat luat in acest an de o companie romaneasca", se spune in comunicat.

Grupul Rompetrol, cu activitati in domeniul rafinarii, distributiei si tradingului de petrol si produse petroliere, este controlat de compania kazaha de stat KazMunaiGaz si are o cota de 25% pe piata carburantilor din Romania, potrivit propriilor estimari.

Rompetrol Group are sediul la Amsterdam si operatiuni in 12 tari, in principal Romania, Franta si Spania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri