Societatea Nationala a Sarii a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 66,1 milioane euro, cea mai mare de la infiintarea societatii.
Fata de 2010, afacerile au crescut cu circa 10%.

De asemenea, profitul brut al companiei s-a dublat in anul 2011 comparativ cu 2010, ajungand la 5,2 milioane euro.

In 2011, Societatea Nationala a Sarii a extras peste 2,4 milioane tone de sare, cantitate record in ultimii 5 ani, din aceasta cantitate aproximativ 27% fiind destinata exportului. Compania a platit la stat taxe si impozite de aproximativ 20,8 milioane euro, fara sa aiba datorii curente sau arierate catre bugetul de stat.

Pe langa extractia sarii, Societatea Nationala a Sarii detine 5 galerii saline scoase din exploatare, modernizate si deschise publicului. In 2011, peste 1 milion de persoane au vizitat salinele de la Ocnele Mari, Cacica, Praid, Slanic Prahova si Targu Ocna.

„Ne propunem ca pe viitor sa continuam politica de modernizare a exploatarii sarii, de introducere a unor metode de management performant, consolidand pozitia de lider de piata in Romania si castigarea de noi piete externe, precum si diversificarea activitatii (turism salin, depozitare/stocare in golurile miniere), in conformitate cu actualele conditii economice din Romania si de pe plan international” a spus directorul general al companiei, Gabriel Muraru.

Pentru anul 2012, compania si-a propus sa continue politica de crestere a cifrei de afaceri si a profitului, prin exploatarea rationala si protectia zacamintelor de sare, modernizarea rapida a tehnologiilor de extractie, procesare si ambalare a sarii, respectarea tuturor cerintelor de protejare a mediului si cresterea competitivitatii prin accesarea finantarilor din cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice POS-CCE 2007 – 2013, Axa prioritara IV, eficienta energetica, mentioneaza oficialii companiei.

Societatea Nationala a Sarii S.A. este o societate pe actiuni infiintata in baza Hotararii de Guvern numarul 767/21.11.1997, fiind unul dintre cei mai vechi producatori de sare din Romania.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri