TCE Holding, unul din cele mai importante grupuri specializate in servicii de curierat de pe piata autohtona, a investit 500.000 euro intr-o noua linie de business care ofera servicii logistice editurilor si companiilor din zona de film, muzica si soft, o piata estimata de companie la 12 miloane euro.
Investitia a implicat achizitionarea unei linii de sortare si etichetare de carte si CD-uri (fie ele filme, soft sau muzica), linie unica in Romania, capabila sa proceseze 8.000 de bucati pe ora.

„Serviciu logistic complet inseamna depozitare, transport, distributie si merchandising, cu alte cuvinte oferim companiilor care fiinteaza pe piata de carte, film sau muzica un serviciu care sa le ia din atributiunile zilnice o serie de operatiuni care nu tin de corebusinessul lor”, a declarat Sorin Sofian, CEO TCE Holding.

O companie care isi externalizeaza serviciul de logistica si transport poate resimti din prima luna un plus in balanta.

„Din studiile noastre am aflat ca externalizarea serviciilor de logistica si transport poate aduce unei companii din piata de carte sau media o scadere de 15 pana la 20 de procente la costurile cu aceste operatiuni extrem de tehnice si costisitoare”, considera Sofian.

In acest an holdingul opereaza cu 45 puncte de lucru, cu 2 hub-uri principale, Bucuresti si Brasov, si cate un minihub in Bacau si Cluj. La finele anului trecut TCE Holding lucreaza cu aproximativ 1100 de angajati.

TCE Holding a incheiat anul 2011 in crestere cu 10 procente, la 21 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri