Vanzarile de bere au totalizat anul trecut circa 17 milioane de hectolitri, in stagnare fata de 2010, potrivit datelor asociatiei Berarii Romaniei. Berea la PET ramane in continuare cea mai consumata in Romania.
Vanzarile membrilor asociatiei au atins un volum de 15,6 milioane de hectolitri, iar investitiile derulate de acestia anul trecut au depasit 61 milioane euro, cu 10 milioane de euro mai mult decat in anul precedent, scrie Mediafax.

Luand in calcul datele recensamantului populatiei efectuat in 2011, consumul de bere pe cap de locuitor a fost de 89 de litri, cu un litru mai mult decat in 2010, dar mai putin cu 11 litri fata de consumul din anul 2008.

Preferintele consumatorilor nu au inregistrat modificari semnificative, acestia alegand in principal berea la PET (51,3%), in crestere cu doua puncte, dar si berea la sticla (30,2%), in scadere cu 1,5 puncte, la doza (14,8%) si draught (3,7%).

In ceea ce priveste berea importata, vanzarile au inregistrat o usoara crestere, totalizand 0,27 milioane hectolitri.

Piata berii a scazut in 2010 cu 3,5%. Fata de 2008, an in care vanzarile de bere in volum au atins o cota maxima de 20,2 milioane hectolitri, vanzarile sunt mai mici cu 16%.

Foto: Constantin Bratu, directorul general al asociatiei Berarii Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri