UTI va investesti 50 milioane de euro pentru achizitia in urmatorii doi ani a mai multor companii in tara si strainatate, cu activitati in domeniile de securitate, IT&C, managementul traficului, constructii si facility management, in care activeaza de altfel si grupul detinut de Tiberiu Urdareanu.
"In forecast-ul pentru perioada 2012-2013 avem prevazute 20 de milioane de euro din surse proprii pentru achizitii de companii in Romania si in regiune. In conditiile de finantare actuale, vom mai atrage 30 de milioane de euro imprumuturi bancare, tot pentru achizitia de companii", a declarat pentru Mediafax Tiberiu Urdareanu, presedintele grupului UTI.

Acesta a declarat ca anul trecut a cumparat 70% din actiunile firmei romanesti Softrust Vision Analytics, care activeaza in domeniul tehnologiilor de inregistrare si stocare de date video, dar si analiza video inteligenta.

"Avem negocieri avansate cu alte doua firme din Romania si suntem in faza incipienta privind cumpararea unor firme din tarile unde UTI a patruns recent, in special Polonia, Cehia si Italia", a adaugat Urdareanu.

Anul trecut, UTI a inregistrat cele mai mari cresteri in domeniul instalatiilor si contructiilor (de la 32 milioane de euro in 2010 la 51 milioane de euro in 2011), datorita unor proiecte mari, precum lucrarile de instalatii si contructii pentru Arena Nationala Bucuresti, modernizarea si extinderea statiei de epurare care deserveste orasul Cluj-Napoca, lucrarile de instalatii pentru noul terminal al aeroportului Henri Coanda si reabilitarea unui corp al aeroportului Aurel Vlaicu.

Grupul a deschis in 2011 doua noi sedii, in Polonia si Azerbaidjan. In urma unor licitatii castigate in Polonia, o firma a grupului deruleaza deja contracte de 5,5 milioane de euro. Astfel, UTI a castigat doua licitatii pentru managementul traficului in Polonia, una anul trecut, in valoare de 1,8 milioane de euro, si cealalta, de 5 milioane de euro, in luna martie a acestui an.
Si in Albania grupul a semnat doua contracte in domeniul IT.

"In 2011 am realizat venituri de 6,3 milioane de euro din contractele din Bulgaria, Albania, Polonia, SUA si Ucraina, care au reprezentat 4% din veniturile totale ale grupului. Fata de anii trecuti, in 2011 am inceput parteneriate si contracte in Polonia, Bulgaria si Ucraina. In 2012 se preconizeaza o cifra de afaceri externa de circa 10 milioane de euro, in varianta pesimista a bugetului", a spus Urdareanu.

La nivelul intregului grup, cifra de afaceri a fost anul trecut de 157,4 milioane de euro, cu EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 21,7 milioane de euro.

Comparativ cu anul 2010, cifra de afaceri a scazut cu 6,7%, pe fondul prelungirii crizei economice, dupa cum explica Urdareanu. Insa, compania si-a crescut profitabilitatea, de la 13% in 2010, la 14% in 2011, prin masuri de adaptare la conditiile pietei - analize financiare lunare, controlul costurilor si salarizarea variabila.

Actionariatul UTI este format din TIU Holdings (57.06%), PineBridge Investments (27.02%), Fundatia UTI (9.92%) si 6% alti actionari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri