Compania americana Chrevron reactioneaza la recentele actiuni de protest ale barladenilor, care se opun explorarii si exploatarii gazelor de sist din zona.
„Intelegem ingrijorarile legate de productia de gaze naturale din sisturi in Romania si credem ca dupa ce Chevron va prezenta datele exacte rezultate in urma cercetarilor, romanii vor intelege ca gazele naturale provenite din sisturi reprezinta o sursa curatade energie si ca pot fi produse cu responsabilitate si in siguranta”, a declarat Tom Holst, country manager Chevron pentru Romania, intr-un comunicat de presa.

Oficialul reactioneaza astfel la evenimentele de saptamana trecuta cand peste 5.000 de persoane au participat la un miting de protest impotriva proiectului Chevron de extragere a gazelor de sist din zona judetului Vaslui. Manifestatii sustin ca metodele care ar urma sa fie folosite de compania americana - in speta fracturarea hidraulica - este periculoasa pentru mediul inconjucator.

Fracturarea hidraulica presupune injectarea de apa cu nisip si substante chimice in formatiunile de sist, operatiune care, potrivit ecologistilor, dauneaza panzei freatice.

Oficialul Chrevon argumenteaza insa ca „aceleasi tehnici, perfectionate de peste 100 de ani in exploatarea clasica, vor fi folosite pentru a se determina daca tara poate reduce substantial importurile de gaze naturale". In plus, Holst subliniaza ca Chevron este „hotarata sa creeze locuri de munca pentru romani, sa genereze venituri pentru stat, sa protejeze mediul inconjurator si sa ajute comunitatile locale unde opereaza".

„Ca sa fiu foarte clar, pana acum nu a avut loc niciun fel de forare de explorare si va trebui sa mai treaca ani pana vom sti cu adevarat care este valoarea acestei oportunitati”, a mai spus Holst.

La finele lui 2011, Chevron a anuntat ca va incepe anul acesta forajul in Romania, cu scopul cautarii de gaze neconventionale.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri