Autoritatile au primit doua oferte pentru participarea la constructia unui grup de productie a energiei in valoare de 900 milioane de euro la Complexul Energetic Rovinari, din partea companiilor Marubeni Corporation din Japonia si China Huadian Engineering, potrivit Mediafax.
"Noul grup ar urma sa aiba o capacitate instalata de 500 MW", a declarat seful Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Florin Vladan, la un seminar economic.

Pe langa aceasta unitate, statul incearca sa atraga investitori pentru un alt proiect, de 800 milioane de euro, la Complexul Energetic Craiova. Unitatea ar urma sa aiba o putere de 500 MW.

Compania nipona Marubeni Corporation are circa 4.000 de angajati si 120 de birouri in 68 de tari si regiuni, inclusiv in Romania. Marubeni este una dintre cele mai mari companii japoneze de intermediere comerciala, cu operatiuni in domeniul alimentar, textile, energie, metale, resurse minerale si industria chimica. Activitatile companiei includ si proiecte energetice si de infrastructura, fabrici, utilaje, finante, logistica, constructii si dezvoltare imobiliara.

Compania de stat China Huadian Engineering are ca principale domenii de activitate productia de utilaje grele, tehnologii de tratarea apei si protectia mediului, energii din surse neconventionale, constructia de centrale electrice, respectiv cercetare si dezvoltare de produse de inalta tehnologie.

Operatiunile grupului China Huadian Corporation, din care face parte compania, includ productia de energie, servicii de termoficare, dezvoltarea de energie din surse primare, precum carbunele si alte servicii tehnologice pentru domeniul energetic.

In aprilie 2011, Ministerul Economiei a anuntat ca societatea China Huadian Engineering vrea sa investeasca in industria miniera si productia de energie pe baza de carbune din Romania. La momentul respectiv surse din domeniul energetic au declarat ca grupul China Huadian vrea sa intre in actionariatul EnergoNuclear, societate care deruleza proiectul constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda alaturi de grupul italian Enel si ArcelorMittal Romania.

Termoelectrica a semnat in mai anul trecut un memorandum de cooperare cu China Huadian Engineering pentru atragerea de investitori privati care, in parteneriat cu Termoelectrica, sa construiasca la centrala de la Doicesti doua grupuri noi de productie a energiei, evaluate la 700 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri