Producatorul japonez de bere Asahi lucreaza la finalizarea achizitiei companiei StarBev, cu operatiuni in Europa de Est, de la fondul de investitii CVC Capital Partners, intr-o tranzactie evaluata la circa trei miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situatiei citate de Reuters si preluate de Mediafax.
StarBev detine in Romania compania Bergenbier SA.

InBev a vandut in 2009, dupa fuziunea cu Anheuser-Busch, operatiunile de productie de bere din Europa Centrala si de Est catre CVC, care le-a consolidat in StarBev. Cedarea activelor a fost necesara pentru a obtine avizul Comisiei Europene la fuziunea cu Anheuser-Busch.

Asahi si CVC definitiveaza ultimele detalii ale tranzactiei, care ar putea fi anuntata saptamana urmatoare. Asahi a ramas singurul ofertant pentru achizitia StarBev, iar sursele citate au afirmat ca termenul limita este flexibil si termenul s-ar putea schimba.

"Asahi si CVC lucreaza la ultimele detalii", a declarat vineri o sursa.

CVC a scos la vanzare StarBev dupa ce mai multe companii, intre care Asahi, Carlsberg, SABMiller si Heineken, si-au exprimat interesul pentru o preluare. InBev, care a vandut in 2009 catre CVC activele ce formeaza StarBev, are dreptul "primei oferte", insa cel putin doua surse apropiate situatiei au afirmat ca nu va cumpara operatiunile.

StarBev este prezenta in noua tari europene inclusiv Cehia, Romania, Bulgaria si Ungaria. Desi a fost afectata de recentele dificultati economice din regiune, compania are perspective de crestere pe termen lung pe o piata a berii care se consolideaza rapid la nivel mondial.

Toate partile implicate au refuzat sa comenteze sau nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Grupul japonez Asahi are operatiuni de productie de bauturi alcoolice, bauturi racoritoare, in domeniul alimentar, materii prime, restaurante si altele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri