Piata locurilor de munca pentru absolventii MBA se dezvolta, angajatorii avand nevoie din ce in ce mai mult de angajati cu formare in domeniul managementului care sa asigure cresterea afacerilor in mediul economic actual plin de provocari.
Studiile indica faptul ca mult mai multi angajatorii intentioneaza sa angajeze absolventi de MBA in 2012.

Studiul GMAC indica starea imbunatatita a pietei locurilor de munca pentru absolventii de MBA in 2012

Studiul mondial privind angajatorii din 2011, realizat de catre Graduate Management Admission Council (GMAC – Consiliul de admitere privind managementul absolventilor) a indicat faptul ca studentii care vor absolvi institutiile de invatamant din domeniul afacerilor in 2012 vor beneficia de o piata a fortei de munca imbunatatita. Studiul a aratat ca 74% dintre angajatori au intentia de a angaja proaspeti absolventi ai unor cursuri de management, o tendinta in crestere fata de ponderea de 58% a celor care au angajat candidati cu MBA in 2011.
O treime dintre companiile care intentioneaza sa angajeze absolventi de MBA in 2012 intentioneaza sa creasca salariul anual de baza al acestor angajati fata de 2011, in timp ce aproape toate celelalte companii doresc sa mentina salariile de inceput la acelasi nivel. Cu toate acestea, mediul este competitiv si, pe langa studiile urmate, angajatorii cauta in principal candidati cu experienta obtinuta fie in cadrul stagiilor de practica, fie prin angajare inainte/dupa studii.
Doar unul din patru angajatori ar angaja un absolvent de MBA cu experienta profesionala mai mica de trei ani. „Obtinerea unui post este destul de competitiva pentru cei cu rezultate superioare, dificila inca pentru masele largi (persoane cu rezultate medii cu experienta limitata)", declara unul dintre cei intervievati.
Cu toate acestea, absolventii pot obtine mai usor experienta in cadrul stagiilor de pregatire deoarece 69% dintre angajatori intentioneaza sa ofere stagii de pregatire pentru studentii de MBA in 2012, dintre care 22% vor spori numarul pus la dispozitie. In Europa, cererea pentru absolventi recenti de MBA este cea mai ridicata in sectorul energiei/utilitatilor cu o medie de 17,5 noi angajari per companie in 2011, urmat de sectorul inaltei tehnologii cu o medie de 10 noi angajari.

Institutiile de invatamant de top din domeniul afacerilor va asteapta sa luati parte la Turneul Access MBA din Bucuresti!
Sambata, 21 aprilie 2012
9:00 - 16:30
Hotel Pullman Bucharest World Trade Center
Piata Montreal 10
Inregistrati-va GRATUIT aici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri