Afacerile producatorului de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, controlat de compania suedeza de investitii Oresa Ventures, au crescut cu 31% anul trecut, la 21 milioane euro.
“Evolutia pozitiva asteptata pentru anul 2012 se datoreaza atat cresterii volumelor de BCA dar mai ales intensificarii vanzarilor de elemente prefabricate din beton (atat structuri la cheie cat si sisteme de canalizare si infrastructura rutiera), acestea urmand sa aiba o dinamica mai accentuata in portofoliul nostru de produse", spune Gabriel Colobatiu (foto), directorul general Somaco Grup Prefabricate.

Somaco Grup Prefabricate, unul dintre cei mai mari investitori de pe piata materialelor de constructii, continua si in 2012 politica de investitii inceputa cu 4 ani in urma.

Compania a investit in ultimii patru ani peste 12 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie a gamei de produse, pentru retehnologizare si instruirea personalului. Somaco a preluat anul trecut fabrica de elemente prefabricate din beton G&D din Teius, judetul Alba, pentru patru milioane de euro.

„Strategia noastra de investitii vizeaza atat consolidarea capacitatilor de productie existente cat si extinderea in arii de productie noi. In 2012 intentionam sa investim peste 1 milion deeuro pentru extinderea gamei de produse si a capacitatilor existente, pentru dezvoltarea de noi solutii" a declarat Gabriel Colobatiu.

In portofoliul Somaco Grup Prefabricate se numara se numara centre comerciale precum Auchan, Carrefour, Bricostore, Praktiker, Interex, OBI, Metro, Kiabi, Baumax, Hornbach, Kaufland, centre logistice (Wim Bosman), structuri socio-culturale, consolidari hidrotehnice, bazine de retentie, lucrari de drumuri si poduri, structuri pentru statii eoliene si modernizari pentru liniile eletrice Enel.

Principalii concurenti ai Somaco Grup Prefabricate pe piata locala sunt Wienerberger si Soceram.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri