Producatorul de aluminiu ALRO Slatina (BVB: ALR) intentioneaza sa majoreze capitalul social al ALUM Tulcea cu 337 milioane RON (peste 100 de milioane de dolari).
Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui numar de 56,67 milioane de actiuni nominative. Actionarii producatorului de alumina ALUM vor avea un termen de 90 de zile, incepand cu 1 mai, pentru exercitarea dreptului de preferinta. Actiunile oferite spre subscriere au un pret de 5,95 RON.

ALRO intentioneaza sa majoreze capitalul social al producatorului de alumina ALUM pentru a aduce societatea din Tulcea in situatia de a putea sa-si realizeze investitiile planificate pentru retehnologizare si investitiile angajate prin programele de protectie a mediului, a declarat Gheorghe Dobra, director general ALRO.

Producatorul de alumina a investit, anul trecut, peste 2,3 milioane de dolari, realizand 92% din programul de conformare la normele de mediu agreat cu autoritatile. Planul sau de investitii face parte din strategia generala privind protectia mediului aplicata de ALRO, proprietarul ALUM. Compania urmareste alinierea producatorului de alumina la obligatiile de mediu stabilite de Uniunea Europeana.

In ultimii trei ani, s-au investit 145 de milioane de dolari, la ALRO, cu precadere in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului. Numai anul trecut investitiile au depasit 25 de milioane de dolari. Compania a platit taxe si impozite de circa 100 de milioane de dolari catre bugetul statului, in perioada 2002-2005. Pentru programele de responsabilitate sociala au fost alocati 1,3 milioane de dolari.

Alro este cel mai important producator de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est si singurul producator de aluminiu si aliaje pe baza de aluminiu din Romania. Capacitatea sa de productie instalata este de peste 260.000 de tone anual. ALRO este o societate pe actiuni, cotata la Bursa de Valori Bucuresti.

Principalele piete de desfacere pentru aluminiul produs la ALRO sunt Uniunea Europeana (Italia, Grecia, Germania, Franta, Marea Britanie, Ungaria etc.), Turcia, tarile din zona Balcanilor. Compania exporta, de asemenea, in Statele Unite, Israel, Coreea de Sud si Arabia Saudita. Compania detine certificarea ISO 9001 pentru managementul calitatii, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange LME).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri