Piesele de mobilier inspirate din traditiile sasilor sunt la mare cautare
In urma cu patru ani, Daniela Blid a pus bazele unei afaceri cu mobilier rustic pictat si patinat, revigorand astfel un vechi mestesug sasesc. Recent, firma pe care o conduce si-a imbogatit oferta, cu piese decorate artistic, in maniere rococo si baroc.

Care este legatura dintre economie, tamplarie si pictura? Aparent, nici una. Daniela Blid a gasit insa un punct comun acestor indeletniciri: un economist poate dezvolta un business in orice domeniu. Dupa ce s-a ocupat cu succes de managementul financiar al multor firme, in calitate de angajata, a decis ca este timpul sa demareze propria afacere. S-a gandit indelung la diverse nise de piata pe care le-ar putea exploata. A ales-o pe cea care i s-a parut foarte atractiva, cu mare potential, dar cu un numar de ofertanti destul de redus, cel putin deocamdata.

Intotdeauna mi-a placut mobilierul pictat, povesteste Daniela Blid. Mama a fost de profesie desenator si probabil ca hobby-ul meu nu este intamplator. Economistul din mine a descoperit ca nu sunt prea multe firme care produc mobilier pictat patinat artificial si ca este un moment bun pentru o astfel de afacere.

A inceput cu stangul, intr-o asociere care n-a functionat. Esecul nu a determinat-o sa renunte, fiind convinsa ca acest gen de business are viitor. A luat-o de la capat, cu un nou asociat: Adrian Vlad, grafician, student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, sectia Restaurare. stiam ca impreuna suntem o forta productiva. Sectiunea de pictura ii apartine lui Vlad, eu ma ocup de cromatica si de partea finala, care inseamna invechirea mobilierului, patinarea lui. Din punct de vedere financiar, nu am avut de la inceput suportul necesar, insa aceasta problema s-a rezolvat odata cu intrarea in firma a sotilor Simona si Dragos Mihalache, ca actionari cu titlul de investitori. Astfel ne-am putut dezvolta productia in atelierul propriu de tamplarie si pictura, iar astazi avem o piata de desfacere foarte buna, afirma Daniela Blid.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23089&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri