Grupul francez Veolia Environment, care detine si Apa Nova, a realizat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 25,2 miliarde de euro, in crestere cu 12,2% fata de 2004 si un profit net de 623 milioane euro, fata de 391 milioane obtinute in 2004.
Consiliul Director al grupului francez Veolia Environment, a aprobat, in cadrul intalnirii din 9 martie, raportul financiar pentru 2005.

Profitul operational a inregistrat in 2005 o crestere de 17,5% fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 1,9 miliarde euro.

Cresterea accelerata se datoreaza atat valorificarii oportunitatilor de dezvoltare din pietele aflate in crestere, cat si impactului pozitiv al planului de eficientizare a activitatii si maturizarii contractelor din portofoliu.

Grupul a initiat in 2005 o politica de restructurare masiva a costurilor. Drept urmare au fost inregistrate economii nete de 168 milioane euro, evidentiate in profitul operational. Pentru 2006, acest plan de eficientizare este asteptat sa genereze economii nete de 400 milioane de euro. Pentru 2006, Veolia Environment si-a propus o crestere a veniturilor intre 6% si 8%.

Anul 2004 a insemnat pentru Veolia Environment operarea de noi contracte in Germania, Cehia, Slovacia, Franta, China, Marea Britanie, Italia, Polonia si Statele Unite ale Americii, atat in domeniul serviciilor de apa, cat si al energiei, transporturilor si managementului deseurilor.

"Aceste rezultate puternice scot in evidenta valoarea modelului economic pe care l-am ales, a investitiilor facute si a mobilizarii tuturor angajatilor pentru controlul riguros al costurilor si imbunatatirea eficientei. Performanta noastra s-a realizat printr-o crestere puternica a fiecareia din operatiunile noastre in interiorul regiunilor pe care le-am definit ca piete prioritare: Europa, America de Nord si anumite tari din regiunea Asia - Pacific" a afirmat Henri Proglio, Presedinte si CEO Veolia Environment

In Romania, Veolia Water, divizia de apa a Grupului Veolia Environment si lider mondial in domeniul serviciilor de apa, detine Apa Nova, concesionarul serviciilor publice de apa si canalizare ale Municipiului Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri