Evaluarea in Romania a inceput in 1992-1993. Acest domeniu nu e foarte cunoscut la noi in tara, ea insemnand un domeniu foarte larg. In momentul de fata sunt peste 6.000 de evaluatori profesionisti persoane fizice. Doar 1.500 lucreaza in firma de evaluare de consultanta financiara sau in agentii imobiliare. Pe piata activeaza 150 companii specializate in evaluare dintre care 10 au realizat in 2005 peste 70% din cifra totala de afaceri. Valoarea pietei evaluarilor este de aproximativ 5 milioane de euro in 2004, iar in 2005 a crescut ajungand la aproximativ 7 milioane euro. Evaluarile interne realizate in cadrul institutiilor financiare si-au pastrat valoarea constanta de aproximativ 1 milion euro atat in 2004 cat si in 2005 drept rezultat al externalizarilor crescande ale serviciilor. Aproape 45% din piata de evaluari din Romania e controlata de 3 companii, cu peste 1 milion de euro cifra de afaceri din 2005.

Darian e una din aceste companii. In 2005 aproximativ 75% din piata e reprezentata de evaluarile de proprietati imobiliare. Restul de 25% au fost evaluari de afaceri pentru fuziuni, privatizari, delistari de la banca.

3.800.000 RON cifra de afaceri Darian

Anul 2005 a adus pentru Darian o crestere substantiala a afacerii. Anul trecut cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu peste 20%, ajungand la 3.800.000 RON. In 2004, cifra de afaceri consolidata a companiei se situa in jurul valorii de 3.150.000 RON. "De altfel, ultimii doi ani au fost marcati de o extindere a pietei de profil, atat la nivel mondial, cat si la nivel national. Odata cu intensificarea evaluarilor pe segmentul de retail, datorata cresterii numarului de credite acordate persoanelor fizice, ponderea clientilor individuali si a IMM-urilor in cifra de afaceri a companiei noastre a ajuns sa depaseasca 50%", precizeaza Adrian Crivii. Prezenta pe piata inca de acum 16 ani, Darian desfasoara in prezent o gama larga de activitati, de la evaluari de societati, proprietati imobiliare, masini, echipamente si bunuri mobile, pana la evaluari si proiecte pentru fuziuni si divizari, pentru operatiuni pe piata de capital, evaluari in vederea lichidarii si evaluari pentru raportari financiare si fiscalitate.

Compania detine 11 birouri proprii, aflate in cele mai importante orase - Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta, Brasov, Galati, Sibiu, Arad, Suceava si Craiova. Cinci dintre acestea au fost deschise numai in 2005. Reteaua se completeaza cu alti 50 de colaboratori locali, experti evaluatori, care permit astfel acoperirea fiecarui colt al tarii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri