Consecintele ar putea fi scumpirea mobilei si ieftinirea lemnului pentru foc
Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva va liberaliza, in cursul acestui an, pretul la lemn, aceasta fiind o cerinta expresa a Uniunii Europene. Practic, va disparea pretul minim de pornire la licitatiile pentru masa lemnoasa, care pina acum era stabilit de Romsilva cu acordul Ministerului Finantelor. Potrivit oficialilor regiei, la unele sortimente de lemn superior pretul se va majora, in timp ce pentru cel inferior, cum este acela pentru foc sau celuloza, s-ar putea ieftini. Scumpirea lemnului valoros ar putea determina o marire a pretului mobilei. Majorarea nu este insa obligatorie pentru preturile la lemn, care vor fi stabilite in functie de cerere si oferta.

Directorul general al Romsilva, Simion Maftei, declara ca se va modifica si modalitatea de valorificare a lemnului. Daca acum masa lemnoasa este scoasa la vinzare direct din padure, noua conducere a RNP intentioneaza ca pe viitor aceasta sa fie mai intii sortata. Potrivit lui Simion Maftei, RNP vrea sa exploateze in mod direct, in acest an, circa 25% din cota de masa lemnoasa scoasa la vinzare, pentru a putea controla mai bine destinatia acesteia. O parte din cantitate va fi exploatata prin firme private (75%), lemnul va ajunge in depozitele noastre, dupa care va fi pus la dispozitia celor interesati. Procentul de 75% va scadea treptat, astfel incit sa se ajunga in situatia ca intreaga cantitate de lemn sa fie gestionata de RNP, a spus Maftei. El a afirmat ca sortarea se va face in functie de destinatie, astfel incit sa fie acoperite cererile firmelor din domeniul prelucrarii. In prezent, exista multe unitati pe cale sa-si inceteze activitatea din cauza dificultatilor intimpinate in asigurarea materiei prime, a afirmat Maftei. Sortarea si gestionarea adecvata vor duce, in final, la scaderea preturilor pentru sortimentele slabe calitativ, cum ar fi celuloza si lemnul de foc, a adaugat Maftei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri