Cifra de afaceri s-a injumatatit

title

Societatea ARO Campulung a consemnat, anul trecut, o cifra de afaceri de 279,2 miliarde lei (6,8 milioane de euro), putin peste jumatate din nivelul atins in 2003, si pierderi totale de 177,3 miliarde lei (4,3 milioane de euro), reiese din datele financiare preliminare ale companiei. Potrivit raportului financiar preliminar, ARO a avut, la sfarsitul anului trecut, datorii totale de 416,7 miliarde lei (10,2 milioane de euro) si creante de 88,8 miliarde lei (2,1 milioane de euro). Societatea avea de achitat si 291,6 miliarde lei (7,1 milioane de euro) reprezentand plati restante.

Pe ansamblul anului 2003, compania de la Campulung a obtinut o cifra de afaceri de 512,2 miliarde lei (13,6 milioane de euro), pierderea fiind la sfarsitul anului de 593,2 miliarde lei (15,7 milioane de euro). Societatea a incheiat anul 2003 cu pierderi totale de aproape 300 miliarde lei (circa 8 milioane de euro), in vreme ce datoriile au insumat 1.680 miliarde lei (44,7 milioane de euro). Firma americana Cross Lander a achizitionat, in septembrie 2003, de la fosta Autoritate pentru Privatizare, pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la ARO. Compania s-a angajat sa achite 15,8 milioane dolari pentru pachetul de actiuni si pentru investitii, plus alte 11,4 milioane dolari in contul datoriilor si creditelor comerciale ale uzinei. Oficialii Cross Lander afirma ca societatea a investit, din momentul preluarii uzinei ARO si pana in prezent, mai multe milioane de dolari, inclusiv pentru construirea unei retele de aproximativ 150 de distribuitori in SUA, obtinerea omologarii din partea Agentiei SUA de Protectie a Mediului si imbunatatirea calitatii si fiabilitatii noului autoturism 4x4, echipat cu un motor si transmisie noi. ARO Campulung a intrat recent in reorganizare judiciara, in urma cererii a peste 500 de disponibilizati din cadrul uzinei, carora li s-au adaugat si cateva firme la care societatea are datorii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri