Firma Agricola International, unul dintre cei mai mari producatori de carne, produse din carne si oua de pe piata romaneasca si cea mai importanta firma a grupului Agricola Bacau, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 2.000 de miliarde lei vechi si un profit de circa 70 de miliarde lei, la nivelul grupului cifra totala de afaceri depasind 3.000 de miliarde lei, a anuntat, miercuri, presedintele grupului Agricola Bacau, Gheorghe Antochi.
"In 2005, puteam obtine un profit de trei ori mai mare la nivelul firmei Agricola International daca sectorul avicol din Romania nu ar fi inregistrat pierderi semnificative din momentul aparitiei gripei aviare, in luna octombrie a anului trecut", a spus Antochi.

Cu toate acestea, presedintele grupului a afirmat ca vanzarile de carne de pui au crescut in perioada decembrie 2005- februarie 2006 cu circa 30 la suta pe fondul cresterii stocurilor de carne de pasare si scaderii preturilor de comercializare a carnii de pasare cu circa 20.000-25.000 lei/kg.

"Aparitia gripei aviare pe teritoriul tarii a impus sistarea exporturilor catre UE, in conditiile in care Agricola exporta circa 100-200 tone de carne de pasare in tarile UE", a spus Antochi, subliniind ca aceasta interdictie a condus la ruperea unor relatii comerciale cu partenerii traditionali.

Pentru 2006, Agricola Bacau are un program de investitii de 8,5 milioane de euro, din resurse externe atrase prin programul Sapard, care vizeaza modernizarea capacitatilor de productie sau infiintarea unei statii de incubare si a unei ferme de crestere a porcilor pentru reproductie. Presedintele grupului estimeaza pentru acest an o crestere usoara a cifrei de afaceri, circa 4,5 la suta la o valoare exprimata in euro, chiar daca a fost programata o reducere a productiei cu circa 1.000 de tone de la 27.500 tone realizate in 2005.

Grupul de firme Agricola Bacau a demarat in aceasta luna o campanie nationala de informare a consumatorilor cu privire la siguranta alimentara a produselor din carne de pui, care se desfasoara sub conceptul Biosecurizat. Toate produsele Agricola Bacau vor fi marcate cu emblema Biosecurizat - Produs securizat biologic, fiind astfel primul primul producator de carne de pasare din tara care utilizeaza acest concept.

"Cheltuielile efectuate pentru asigurarea conditiilor de biosecuritate si de calitate in Agricola Bacau s-au ridicat anul trecut la peste 15 miliarde lei, iar anul acesta estimam vor depasi 20 miliarde lei. Aceasta investitie este orientata pentru respectarea celor mai exigente masuri preventive si instituirea unor noi proceduri ce vor fi aplicate cu strictete de specialistii nostri", a spus Gheorghe Antochi.

In acest fel, Agricola Bacau vrea sa asigure consumatorii ca ouale, carnea de pui refrigerata sau congelata, semipreparatele sau mezelurile din carne provin de la pasari si animale crescute in ferme proprii, atent selectionate, strict supravegheate din punct de vedere al sanatatii si al conditiilor de igiena in care acestea sunt crescute, hranite, abatorizate si procesate. intregul flux de productie este complet izolat pentru ca masurile aplicate exclud orice contact al produselor cu mediul exterior.

Campania Biosecurizat se desfasoara la nivel national si include o campanie de informare a partenerilor de afaceri si a angajatilor, precum si deschiderea unei linii telefonice cu apelare gratuita / 0800.800.822/, unde pot fi solicitate informatii suplimentare despre masurile privind siguranta alimentara aplicate de Agricola Bacau. Valoarea investitiei in aceasta campanie se ridica la 200.000 de euro.

Infiintat in 1992, grupul Agricola Bacau reprezinta prima investitie importanta orientata spre realizarea unui flux de productie integrat, incepand cu producerea nutreturilor concentrate, cresterea si ingrasarea animalelor si a pasarilor, abatorizarea si industrializarea carnii si, terminand cu comercializarea carnii, a produselor din carne si a oualor pe piata interna si la export.

Investitiile realizate pana in prezent de grupul Agricola Bacau totalizeaza 53 milioane de dolari, suma obtinuta prin credite bancare si credite furnizor, cat si prin reinvestirea integrala a profitului obtinut.

Pe piata interna, produsele Agricola Bacau sunt comercializate direct, prin reteaua nationala de distributie si prin reteaua de magazine a grupului. Sub marca Agricola Bacau isi desfasoara activitatea noua unitati care asigura locuri de munca pentru aproape 3.000 de angajati proprii si alte 10.000 de locuri de munca pentru angajati ai unitatilor cu care colaboreaza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri