De la sperante, trecute prin sita zvonurilor, si a timpului, deschiderea in Romania a unui magazin al gigantului suedez Ikea, cel mai mare producator si distribuitor de mobila, devine o certitudine.
Prima unitate va fi inaugurata exact peste un an, in perimetrul celui mai de anvergura proiect imobilar autohton, Baneasa Investment, in urma unei investitii de peste 15 milioane de euro. La numai un an de la deschidere, primul hipermarket Carrefour din Romania avea deja vanzari de circa 100 de milioane de euro. Era in 2002, cand imaginea pietei era mult diferita fata de cea de azi. Insa si atunci, dar mai ales acum, fiecare record doborat de retailerii intrati in joc spune totul despre febra cumparaturilor care a cuprins Romania ultimilor ani. Fie ca este vorba de mancare, de electronice sau electrocasnice, orice aparitie a unui nou magazin aduce o invazie de cumparatori, mai ales daca este vorba de un nume greu, cum este cel care se pregateste sa revolutioneze sectorul de retail pentru mobila.

In incursiunea sa spre promitatoarele piete din Balcani, Ikea a destupat mai intai sticle de sampanie in Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria. Urmatoarea reduta era, in mod firesc, Romania. Primul magazin Ikea de pe piata romaneasca va fi deschis in primavara anului viitor la Baneasa. Magazinul va avea o suprafata de 24.000 de metri patrati si va necesita o investitie de peste 15 milioane de euro, a declarat pentru Capital Michael Lloyd, seful TriNation Mangement & Development BV, dezvoltatorul celui mai mare proiect imobiliar de pe piata romaneasca, Baneasa Investment. Lloyd a subliniat ca magazinul va fi deschis in sistem de franciza, iar investitorul este o companie straina.

Conform unor surse din piata, proprietarul viitorului magazin este o firma cu capital britanic. Cu astfel de coordonate, magazinul Ikea isi va adjudeca de la bun inceput statutul de cel mai mare centru de vanzare de mobila din Romania. Prin comparatie, magazinul Mobexpert din zona Pipera din Bucuresti, structurat pe doua etaje, are o suprafata de 15.000 de metri patrati, iar cel din vecinatatea Carrefour Militari se intinde pe 10.000 de metri patrati. Unitatea Ikea din Romania va fi prima din Balcani, confirma Hendrik Notmeijer, manager al Ikea Trading Area Balkan, companie cu sediul la Bucuresti.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23264&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri