Reteaua de hypermarketuri Carrefour va fi condusa de Jacobo Caller Celestino, unul dintre managerii Carrefour Spania, in urma deciziei de parasire a lui Francois Oliver, directorul general in ultimii sapte ani, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit siteului oficial al companiei , Celestino s-a ocupat pana in prezent de sectorul cu supermarketuri al lantului Carrefour din Spania.
'Sunt mandru de echipa Carrefour din Romania care a reusit foarte bine pe aceasta piata, un exemplu ar fi Orhideea - care realizeaza cea mai mare cifra de afaceri din Europa (in afara Frantei) si care este si al treilea magazin Carrefour din lume in ceea ce priveste traficul de clienti zilnic (primele 2 locuri fiind ocupate de magazine din China)', a declarat Olivier.

Francois Oliver va parasi Romania la sfarsitul acestei luni.

Primul magazin Carrefour a fost deschis pe piata autohtona la jumatatea anului 2001. Acesta a fost primul operator international de hypermarketuri care a deschis un magazin in Romania.

In prezent, Carrefour opereaza cinci magazine in Bucuresti, Brasov si Ploiesti.

Carrefour Romania a inceput recent lucrarile la cel de al saselea hipermarket, care va fi situat in Centrul Comercial Tom din Constanta.

Noul hipermarket va avea o suprafata de vanzare de circa 8.600 metrii patrati, cu o galerie comerciala de 10.800 metrii patrati si aproximativ 100 de magazine si restaurante. Hipermarket-ul va avea 1.500 locuri de parcare, investitia totala ridicandu-se la 40 de milioane de euro.

Francezii de la Carrefour au intrat pe piata romaneasca in 2001, prin deschiderea primului hipermarket in cartierul Militari din Bucuresti. Au urmat Carrefour Orhidea, cel din cartierul Colentina, magazinul din Brasov si cel din Ploiesti, inaugurat anul trecut. In acest an, pe langa deschiderea hipermarket-ului din Constanta mai este planificata si deschiderea celui din cadrul proiectului imobiliar Baneasa, in nordul Bucurestiului.

La nivel mondial Carrefour a inregistrat in 2005 un profit net de 1,44 miliarde euro, in scadere cu 16 procente comparativ cu 1,79 miliarde euro 2004, dupa ce a fost nevoit sa preia cheltuieli de 372 milioane euro. De asemenea, profitul operational a scazut si el cu 1,3 procente pana la 3,15 miliarde euro. Carrefour a anuntat ca va investi intre patru si cinci procente din cifra sa de afaceri, adica aproximativ 10 miliarde euro, pentru cheltuieli de capital in perioada 2006-2008. Grupul francez intentioneaza sa deschida 100 de noi hypermarket-uri numai in 2006, adica un numar dublu comparativ cu numarul de magazine deschise, in medie, in perioada 2000-2004.

Piata pe care se desfasoara retailerul francez este in expansiune in romania. Astfel, pe langa Carrefour, in sectorul hypermarketurilor mai sunt prezenti operatorul francez Cora si Real, divizia specializata a grupului german Metro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri