Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Sud Estul Europei, a incheiat un contract cu MOL pentru preluarea a 30 de benzinarii
Ca parte a tranzactiei, MOL va primi 11 benzinarii de la Petrom si OMV Romania. Petrom va plati diferenta, valoare pe care partenerii au agreat sa nu o faca publica. Totodata, Petrom a achizitionat MOL Aviation Romania in proportie de 100 la suta, informeaza Petrom.

"Aceasta tranzactie este parte a eforturilor continue pe care le intreprindem pentru a ne optimiza reteaua de benzinarii. Ne-am angajat sa ne exercitam responsabilitatea de lider de piata. Vom opera o retea eficienta in Romania, vom imbunatati serviciile si produsele", a declarat Tamas Mayer, citat de Rompres, membru al Comitetului Executiv al Petrom, responsabil cu activitatea de marketing. Incheierea tranzactiei va avea loc dupa indeplinirea unor conditii suspensive printre care avizarea din partea Consiliului Concurentei.

Dintre statiile nou achizitionate, 15 sunt localizate in Bucuresti, iar restul sunt dispuse in intreaga tara, ceea ce va oferi posibilitatea Petrom de a fi si mai accesibila pentru clientii sai. Cu investitii suplimentare toate statiile vor fi modernizate si vor opera conform noului concept Petrom V. Clientii vor beneficia de asemenea de prezenta unui brand foarte apreciat, Viva, in timp ce angajati calificati si bine pregatiti vor fi in permanenta la dispozitia acestora.

"Suntem hotarati sa ne dezvoltam in continuare nu numai din punct de vedere cantitativ, dar si calitativ si sa ne atingem obiectivele fixate pentru 2010: 250 de benzinarii PetromV care vor oferi cele mai bune produse si servicii, o cota de piata de 30 la suta si o crestere a vanzarilor in benzinarii la 2,9 milioane de litri/an", a adaugat Tamas Mayer.

Strategia de dezvoltare pentru marketing este sustinuta de un buget de 500 de milioane de euro in urmatorii ani.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, precum si Comercializare. Petrom are rezerve de petrol si gaze estimate la un miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 statii de distributie carburanti in Romania.Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 82 de benzinarii, localizate in Moldova si Ungaria.

Aceasta retea va fi extinsa cu 178 de statii premium suplimentare in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, achizitionate in ianuarie 2006. in anul 2005, cifra de afaceri a Petrom a fost de 2.970 milioane Euro, EBITDA (Venituri inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 766 milioane Euro. In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011 la suta din actiunile Petrom. OMV activeaza in domeniile Rafinare si Marketing, Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente. Statul Roman detine 30,862 la suta din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 9,887 la suta, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026 la suta iar 6,214 la suta apartin actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri