Conducerea grupului producator de materiale de constructii Somaco estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere a cifrei de afaceri de 10-15%, sub cea de 30% raportata anul trecut, si sustine ca refuza unele comenzi intrucat in acest an riscul de neincasare a facturilor este ridicat, conform Mediafax.
"Am adus Somaco pe piata de prefabricate de pe locul 6 pe locul 2. Grupul a avut anul trecut o cifra de afaceri de 21 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. Pentru primele luni din acest an situatia nu este buna. Din cauza vremii nu am putut intra pe santier, insa lista de proiecte pe care le avem pentru acest an arata mai bine decat cea de anul trecut", a declarat marti Cornel Marian, managing director al companiei Oresa Venture, care detine Somaco.

El a aratat, la o conferinta pe tema fuziunilor si achizitiilor, ca asteptarile companiei pentru acest an sunt mult mai bune, dar atingerea unei cresteri de 10-15% ar fi multumitoare.

"Avem contracte pentru dezvoltare de malluri, pentru proiecte de infrastructura, lucram cu firme de constructii precum Strabag sau cu retaileri precum Cora, Carrefour. Asteptarile noastre sunt mai mari, dar in acest an exista riscul foarte mare de neincasare. Sunt foarte multe proiecte pe care le refuzam din aceasta cauza. Vrem sa crestem, dar fara sa riscam mult", a adaugat Marian.

Reprezentantul Oresa spune ca activitatea Somaco va fi consolidata in continuare, fiind cautate in vederea preluarii companii din acelasi domeniu, cu focalizare pe principala linie de produse, structuri si prefabricate.

Oresa a investit pana in prezent peste 35 de milioane de euro, inclusiv in achizitii de companii, pentru consolidare activitatii.

"Anul trecut am investit cateva milioane de euro pentru achizitia unei fabrici de prefabricate la Teius, judetul Alba, si am finalizat modernizarea unei fabrici la Roman, unde se produc elemente de canalizare", a adaugat Marian.

Pentru acest an, cresterea afacerilor va fi determinata si de majorarea numarului de fabrici detinute, de la 3 la 4.

Somaco mai detine fabrici la Adjud si Buzau.

Grupul produce BCA si elemente prefabricate din beton.

Oresa Ventures mai detine in portofoliu companii precum Fabryo Corporation, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fantana si RTC Proffice Experience.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri