Un procent de 63% dintre companiile din Romania vor oferi diverse beneficii angajatilor de Paste, in crestere fata de anul anterior (58%), potrivit studiului salarial realizat de PayOut Payroll & Outsourcing si Zucchetti Romania.
Cele mai des intalnite beneficii sunt primele precum si tichetele cadou, acestea din urma fiind stimulate de posibilitatea de a fi deductibile.

In peste 73% dintre companiile care acorda aceste beneficii, valoarea acestora este egala pentru toti angajatii, foarte putine companii realizand o corelatie intre performanta, vechimea sau functia angajatilor si valoarea beneficiilor acordate.

Raportandu-ne la anul 2011, valoarea beneficiilor este intr-o usoara crestere, aproximativ 11% din companii participante la studiu intentionand sa acorde beneficii mai mari cu peste 10% fata de valoarea acestora in anul precedent, 5% din companii vor acorda prime mai mari cu 25% fata de anul 2011.

In lipsa unui buget de prime sau tichete cadou, unele companii aleg sa acorde angajatilor cadouri constand in bunurile produse sau comercializate de companie sau in zile libere platite, de regula vineri inainte de Paste.



Studiul a fost realizat prin raspunsurile a 82 de companii, cu un numar total de angajati de 10.300. Domeniile de activitate in care firmele participante la acest studiu activeaza sunt: Productie 56%, Servicii 19%, Constructii 9%, Comert 2%, alt domeniu de activitate 14%.

PayOut Payroll & Outsourcing este unul dintre cei mai importanti competitori pe piata de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal. Compania are birouri deschise in Bucuresti, Timisoara si Cluj Napoca, PayOut si calculeaza salariile pentru angajatii a peste 80 de companii din Romania, printre acestea numarandu-se Mango, Banca Ifis, Cielo Venezia 1270, Lindstrom, Transmec sau Cmed.

Solutiile Zucchetti includ aplicatii pentru elaborarea salariilor, solutii de gestiune prezente si absente, control acces si gestiune resurse umane.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri