Compania turca de servicii integrate de logistica Ekol a investit 4,5 milioane de euro pentru achizitionarea a 50 de autocamioane Volvo, model FH12 si va angaja 70 de persoane.
Proiectul de largire a flotei se va incheia la sfarsitul lunii mai, acesta facand parte din strategia generala de integrare cu ruta intermodala pe calea ferata Arad-Worms-Trieste. Noile autocamioane respecta normele Euro5 si au o putere de 450 de cai.

Ekol Logistics a anuntat recent adaugarea orasului Arad pe ruta intermodala de transfer. Astfel, containerele care vin pe calea ferata pana la Arad, pe ruta de import, sunt incarcate acum pe autocamioane cu numere de inmatriculare romanesti si transferate pana in portul Constanta. De aici acestea se vor imbarca pe feribot si vor fi transportate pana in portul Pendik de langa Istanbul.

In ceea ce priveste ruta de export Turcia-Europa, containerele vor pleca din Pendik cu feribotul si vor ajunge la Constanta in 12 ore. De aici vor fi preluate de autocamioane si transportate la Arad, unde vor fi incarcate in trenurile Ekol.

“Cele 4,5 milioane de euro sunt o parte din proiectul investitional anuntat anul trecut pentru Romania, in valoare de 10 milioane de euro. Prin aceasta investitie ne-am consolidat tehnic linia intermodala, fapt ce contribuie si la imbunatatirea serviciilor de transport atat in Romania, cat si in tarile vecine”, a declarat Tayfun Öktem, CEO Ekol Logistics.

Ekol anunta la inceputul acestui an implementarea unui nou serviciu de transport in sistem intermodal, compania devenind singurul operator logistic care ofera astfel servicii, pe calea ferata, pe ruta Arad – Worms (Germania).

Prin adaugarea noii rute pe calea ferata Ekol economiseste 1250 de km de transport pe sosea, luand in considerare distanta pe intreg traseul dintre Turcia-Germania. Cu ajutorul noii flote frecventa transportului intermodal va creste, saptamanal vor pleca doua trenuri Ekol pe ruta Arad-Worms.

Centrele de distributie Ekol se intind pe o suprafata de 400.000 metri patrati, fiind utilate cu tehnologii si inovatii de ultima ora in Turcia, Germania, Italia si Romania. Ekol are o flota de 2.000 de autovehicule si 4.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri