CFR a semnat noua contracte, in valoare totala de aproximativ 183,5 milioane euro, din fonduri europene nerambursabile, pentru proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare, scrie Mediafax.
Valoarea totala a contractelor cu finantare europeana semnate de CFR in cadrul Programului Operational Sectorial-Transporturi 2007-2013 este de circa 930 milioane euro, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

"Dupa ce luna trecuta am primit aprobarea de la Bruxelles pentru finantare europeana in valoare de 900 milioane euro, avem toate premisele ca si pentru calea ferata sa incepem sa rambursam bani de la CE. (...) Partea cea ma dificila abia acum incepe, cand trebuie sa ne asiguram ca proiectele se deruleaza in termenele asumate si putem transmite constant facturi la Comisia Europeana pentru a ni se rambursa banii. Iar aici rolurile sunt foarte bine definite: constructorii trebuie sa isi respecte graficele de lucrari cu care au castigat contractele, consultantii trebuie sa se asigure ca sunt respectate standardele de calitate, dar si sa proceseze intr-un ritm satisfacator certificatele de plata, iar CFR, ca si CNADNR pentru proiectele pe rutier, trebuie sa monitorizeze in permanenta respectarea termenilor contractuali si sa sanctioneze oricand sunt derapaje", a declarat intr-un comunicat ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare.

Cel mai mare contract, de 172 milioane euro fara TVA, vizeaza executia lucrarilor de constructii si instalatii intre statiile Micasasa - Coslariu (36,6 km), parte integranta a liniei CF Brasov – Simeria, componenta a Coridorului IV paneuropean. Lucrarile vor fi realizate de consortiul Aktor - Arcada.

Termenul de executie a lucrarilor este de trei ani, la care se adauga perioada de garantie de doi ani de la finalizarea acestora. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (85%) si de Guvern (15%).

Alte acorduri se refera la modernizarea statiilor de cale ferata Slatina si Resita, pentru sapte milioane euro. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69,25% si de Guvern, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30,75%.

Modernizarea statiei CF Slatina va fi realizata de asocierea Vest Construct - Daria Construct - Compania Constructii Feroviare, iar lucrarile pentru CF Resita vor fi derulate de consortiul Daria Construct - Compania Constructii Feroviare - Vest Construct. Ambele contracte sunt in valoare de 3,5 milioane euro fara TVA si au o durata de executie de doi ani, la care se adauga doi ani pentru perioada de garantie.

CFR a semnat si contracte de consultanta si supervizare a lucrarilor de modernizare a 15 statii de cale ferata, in valoare de 5,4 milioane euro.

Acordurile vizeaza statiile Slatina, Ramnicu Valcea si Resita Sud (valoare 0,9 milioane euro, consultant asocierea Prointec Romania - Baicons Impex), Bistrita Nord si Zalau (0,9 milioane euro, Prointec Romania), Slobozia Veche, Calarasi, Giurgiu Oras (0,8 milioane euro, asocierea Baicons Impex - Louis Berger), Sfantu Gheorghe si Tg. Mures (un milion euro, asocierea Louis Berger - Baicons Impex), Pitesti (0,6 milioane euro, asocierea Prointec Romania - Baicons Impex) si Botosani, Vaslui, Piatra Neamt, Braila (1,2 milioane euro, Arex Lider Company). Sumele nu includ TVA.

CFR a mai semnat pana in prezent contracte din fonduri europene nerambursabile in valoare totala de aproximativ 746,1 milioane euro.

Sursa imagine: cfr.stfp.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri