Actionarii Antibiotice Iasi (ATB) au respins, joi, o majorare de capital cu 17,2 milioane lei, prin capitalizarea dividendelor din anii precedenti, si au aprobat distribuirea de dividende dupa doi ani in care compania nu a mai impartit profitul catre actionari, informeaza Mediafax.
Distribuirea de dividende a fost propusa de Ministerul Sanatatii, care are 53% din actiunile Antibiotice Iasi.
Antibiotioce va distribui dividende in valoare de 8,6 milioane lei (1,9 milioane euro), respectiv 43% din profitul net inregistrat anul trecut, de 20,3 milioane lei (4,7 milioane euro), potrivit unui comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, compania va distribui un dividend brut de 0,01519 lei/actiune. Raportat la cea mai recenta cotatie de la bursa al actiunilor Antibiotice, de 0,39 lei, randamentul dividendului este de 3,9%.

Antibiotice Iasi nu a mai distribuit dividende din 2009, cand a acordat un dividend de 0,0167 lei/actiune, din profitul consemnat in 2008. In urmatorii doi ani, compania a capitalizat profitul, iar capitalul social a crescut de la 45,4 milioane lei la 56,8 milioane lei.

In AGA a fost decisa si reducerea numarului de membri ai Consiliului de Administratie de la sapte la cinci. In noul consiliu au fost realesi presedintele CA - director general Ioan Nani si trei membri, Gheza-Gheorghe Molnar, Valentin Radu si Gabriela Ilie.

SIF Oltenia, al doilea actionar important al Antibiotice Iasi, are doi reprezentanti in CA, pe Gabriela Ilie si pe un nou membru, Nicolae Stoian. SIF Oltenia detine 10,09% din actiunile Antibiotice Iasi.

Actionarii au aprobat, joi, si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede un profit brut in crestere cu 13%, la 29,9 milioane lei, si o cifra de afaceri cu aproape 10% mai mare, de 309,1 milioane lei.
Producatorul de medicamente a planificat pentru acest an investitii de 36,6 milioane lei.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Antibiotice Iasi a fost realizata miercuri, cand pretul a stagnat la 0,39 lei. La acest pret, capitalizarea companiei este de 221,5 milioane lei (50,6 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri