Compania Diaverum, unul dintre cei mai mari furnizori independenti de servicii de dializa la nivel european, care a achizitionat la finele lui 2011 reteaua Clinica Dialmed, isi propune ca pana in 2014 sa ajunga cel de-al doilea mare jucator pe piata de profil locala, segment care are o tendinta de crestere de circa 5% pe an ca numar de pacienti.
Achizitia retelei de noua clinici grupate sub umbrela Clinica Dialmed a insemnat biletul de intrare a Diaverum pe piata locala, dar si consolidarea pozitiei sale in zona Europei de Est. Tranzactia dintre Diaverum si Clinica Dialmed, parte a grupului local de farmaceutice si servicii medicale Polisano, a fost anuntata la inceputul lui decembrie 2011, iar valoarea acesteia a ramas confidentiala.

Diaverum explora posibilitatea intrarii in Romania inca din 2009. „Oportunitatile existau (…) Reteaua extinsa a reprezentat unul dintre punctele forte ale Dialmed, preluarea celor noua centre fiind cea mai mare tranzactie la nivelul grupului Diaverum din punctul de vedere al numarului de unitati preluate”, a spus Camelia Cucu (foto), director general al Diaverum Romania, intr-un interviu acordat recent wall-street.ro.

Clinicile preluate, care urmeaza sa fie rebranduite sub denumirea Diaverum, trateaza 888 de pacienti, adica aproape 10% din numarul total al celor dializati. Lantul Dialmed/Diaverum este format din centre de dializa localizate la Bucuresti (2), Sibiu, Medias, Targu-Jiu, Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Bistrita si Roman.

In Romania exista in jur de 9.800 de pacienti dializati, iar 8.700 beneficiaza de acest serviciu medical in sistem privat. Statul deconteaza aceste tratamente de substitutie renala (dializa), fie ca serviciile sunt furnizate in centre de stat sau private.

Fresenius NephroCare Romania, parte a grupului medical Fresenius (Germania), are cele mai multe centre de dializa - 29, potrivit site-ului propriu. Nemtii au preluat retelele Nefromed si Renamed anul trecut.

„Suntem atenti la posibilele oportunitati de dezvoltare"


„Exista potential de crestere pentru aceasta piata si vom continua sa fim atenti la posibilele oportuniati de dezvoltare. Pe termen mediu, ne propunem ca pana in 2014 sa devenim al doilea mare jucator de pe aceasta piata”, a mai declarat Cucu.

Potrivit acesteia, pe piata de profil exista o tendinta de crestere a numarului de pacienti de aproximativ 5% pe an.

Inainte de a veni la carma Diaverum Romania, Camelia Cucu a detinut functia de director general in cadrul unei companii concurente - Nefromed Dialysis Centers, parte a grupului Euromedic.

Sefa Diaverum si-a inceput cariera in 1996, ca reprezentant medical in cadrul A&A Trading Company, firma de import si distributie medicamente si dispozitive medicale. Cucu a lucrat pentru A&A Trading Company pana in 2009, cand a devenit director general al Nefromed Dialysis Centers.

In total, Diaverum are 270 de angajati, dintre care 260 preluati de la Clinica Dialmed.

Grupul Diaverum, specializat in furnizarea de servicii medicale renale, este prezent in 17 tari si numara 20.000 de pacienti tratati. Grupul are 6.800 de angajati. Diaverum a inregistrat o cifra de afaceri de 366 milioane de euro in 2010. Sediul central al companiei se afla in Suedia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri