Esecul lanturilor de magazine Mic.ro Retail si Minimax Discount, controlate de Dinu Patriciu, scoate la iveala mii de creditori si datorii care depasesc un miliard de lei, potrivit tabelelor preliminare ale creantelor. Un sfert dintre acestea sunt datorii catre companii in care este implicat Dinu Patriciu.

Tabel preliminar creante Minimax

RVA Insolvency, administratorul judiciar al celor doua retelei de magazine, a publicat saptamana aceasta, pe site-ul propriu, tabelul preliminar al creantelor debitoarei Minimax Discount, dupa ce cu cateva zile inainte fusesera afisate si informatiile despre Mic.ro Retail.

[Mii de creditori in falimentul Mic.ro: Cine are de recuperat cei mai multi bani de la Patriciu]

Potrivit documentelor RVA, peste 1.200 de companii, persoane fizice si institutii ale statului au de recuperat 1,147 miliarde de lei (aproape 260 mil. euro) de la Mic.ro Retail si Minimax Discount.

Cel mai mare creditor este Mercadia Holland, companie de retail controlata de Patriciu, care are de recuperat peste 238 milioane de lei. Mercadia Holland este proprietara Mic.ro si Minimax Discount.

In total, datoriile Mic.ro si Minimax catre alte companii controlate sau in care este implicat omul de afaceri ajung la 280 de milioane de lei (63 mil. euro).



BCR este institutia financiara care are de recuperat cei mai multi bani de la Mic.ro si Minimax - nu mai putin de 137 de milioane de lei. Alti bani grei mai au de recuperat si BRD, Raiffeisen si Unicredit.

Mii de pagubiti

Minimax Discount are creante acceptate de 335,7 milioane de lei, din care 3,6 milioane de lei reprezinta creante salariale aferente celor peste 1.500 de angajati.

In privinta Mic.ro Retail, datoriile sunt mult mai mari, acestea ajungand la 811,6 milioane de lei, din care 9,5 milioane de lei reprezinta salariile aferente celor peste 5.260 de angajati.

[Ce salarii aveau managerii lui Patriciu de la Mic.ro]

Lansata in aprilie 2010, ca un concurent pentru retailerii moderni, reteaua Mic.ro a ajuns la un numar de 720 de magazine fixe si 110 mobile in toamna lui 2011. Patriciu mai detinea atunci si 58 de unitati Minimax si Macro.

[Macro problemele Mic.ro: 10 motive pentru care afacerea lui Patriciu a esuat]

Mic.ro Retail si Minimax Discount au intrat in procedura de insolventa in februarie, anul acesta, iar la inceputul lunii aprilie RVA Insolvency a propus creditorilor sa admita falimentul celor doua firme, dupa ce discutiile privind vanzarea acestora au esuat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri