Actionarii complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni au aprobat, luni, in AGA proiectul de fuziune si crearea companiei Complexul Energetic Oltenia, potrivit unui raport transmis, joi, de Fondul Proprietatea, actionar minoritar la cele trei societati care vor fuziona.
Noua societate va fi formata din Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu-Jiu. Toate companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei, potrivit Mediafax.

Companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia au in derulare investitii totale de aproximativ un miliard de euro, din care jumatate reprezinta obligatii de conformare la normele europene de mediu, iar 300 milioane euro sunt alocati activitatilor miniere.

Sediul noii companii a fost stabilit la Complexul Energetic Turceni, judetul Gorj.

Capitalul social subscris al Complexului Energetic Oltenia va fi de 1,265 miliarde lei, iar statul va controla prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni.

Fondul Proprietatea va controla 21,54% din titluri, Societatea Comerciala pentru Inchiderea - Conservarea Minelor, care este in faliment, va detine 0,44%, iar Termoelectrica va avea 0,85%, potrivit raportului transmis de FP.

Fondul Proprietatea reaminteste ca la finele lunii noiembrie a anului trecut a semnat un memorandum de intelegere cu Ministerul Economiei pentru infiintarea CE Oltenia.

Intr-un comunicat transmis in martie de Ministerul Economiei se mentiona ca infiintarea CE Oltenia va contribui, printre altele, la consolidarea securitatii energetice a Romaniei si realizarea pe termen mediu de noi capacitati de productie a energiei pe baza de lignit.

Crearea noii societati a fost aprobata in luna februarie de Consiliul Concurentei.

Pe langa aceasta societate, Guvernul intentioneaza forme o alta companie, denumita Complexul Energetic Hunedoara, din care vor face parte termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile ale Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Cele doua companii energetice nou create ar trebui sa fie privatizate pana la sfarsitul acestui an, conform calendarului convenit de autoritati cu Fondul Monetar International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri