Afacerile fabricii Rulmenti Barlad, parte a URB Group, s-au ridicat anul trecut la 65 milioane euro, cu 22% mai mult decat in 2010, iar compania estimeaza ca trendul de crestere se va mentine si in 2012.
“Avem motive sa credem ca acest trend se va mentine si anul acesta. Grupul URB va investi la Rulmenti Barlad 18 milioane de euro in urmatorii trei ani si va continua, in paralel, strategia de extindere”, a spus Ismail Hakki Tuyun, directorul financiar al URB Group, care detine o cota de piata de 0,2% la nivel global.

Rulmenti Barlad, care are 2.380 de angajati, a avut in 2011 un profit brut de 5,6 milioane euro si a vandut peste 14 milioane rulmenti.

Investitiile totale ale companiei in 2011 s-au cifrat la 5,5 milioane de euro, in timp ce exporturile au crescut cu 15% fata de 2010, atingand 55 milioane euro.

In timp ce se orienteaza catre cucerirea de noi piete, URB Group este interesata sa castige o cota de piata mai mare in Romania, unde afacerile sunt afectate de fenomenul contrafacerii industriale.

Aproximativ 70% din rulmentii cu sigla URB de pe piata locala sunt contrafacuti, fiind importati din India, Pakistan si China. URB Group a cerut autoritatilor sprijin in vederea combaterii acestui fenomen si a avertizat ca Romania a devenit “groapa de gunoi” a rulmentilor falsi.

Compania a sugerat autoritatilor sa ia masuri similare ca in Turcia, care a impus taxe anti-dumping pentru a stimula productia locala si pentru a-i proteja pe producatorii strategici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri