Discutiile dintre cele doua companii vizeaza operatiunile Real din tari precum Polonia, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina. In zona ECE, Real detinea anul trecut 110 magazine din totalul de 426.

Informatia nu a fost confirmata de Metro, insa un reprezentant al sau a precizat pentru Planet Retail ca grupul este deschis tuturor optiunilor, inclusiv catre o vanzare partiala sau completa sau catre pastrarea diviziei.

Retailerii Walmart si Carrefour ar fi de asemenea interesati de preluarea retelei Real din ECE, potrivit aceleiasi surse.

Zvonurile despre vanzarea Real nu sunt noi. Printre "petitori" s-ar fi aflat si Tesco, insa discutiile ar fi esuat.

Citeste si:

Grupul Metro opereaza in Romania lantul de magazine cash&carry Metro (32 de magazine) si hipermarketuri Real (24 de unitati). Real a inchis in martie unitatea din Ghiroda, in apropiere de Timisoara.

Compania franceza Auchan a intrat pe piata romaneasca in 2006, prin deschiderea unui hipermarket in cartierul Titan din Bucuresti. In prezent, reteaua Auchan este formata din 9 magazine. Retailerul vrea sa ajunga la un total de 15 magazine pana in 2015 pe piata locala.

Auchan dezvolta malluri. Cel mai mare pariu, un proiect-gigant pe platforma Tractorul

Auchan dezvolta malluri. Cel mai mare pariu, un proiect-gigant pe platforma Tractorul

Auchan dezvolta malluri. Cel mai mare pariu, un proiect-gigant pe...